Mellár Tamás szerint az ellenzék külön indulása ajándék a Fidesznek

2024.01.26. 13:46
A Párbeszéd-frakció országgyűlési képviselője, Mellár Tamás támogatja az MSZP aláírásgyűjtését a közös ellenzéki indulásért.

A képviselő szerint itt az ideje az összefogásnak, szerinte csak közösen lehet sikert elérni az önkormányzati és európai parlamenti választásokon.

Nekünk arra kellene törekedni, hogy minél több helyet tudjunk megszerezni. Ezt pedig csak közös listával lehetne megtenni. Nem is értem, hogy miért gondolják azt az ellenzéki pártok, hogy jó stratégia, alternatíva lenne a külön indulás, mert így ajándékba adják ezeket a helyeket a Fidesznek

– fogalmazott Mellár Tamás abban a videóban, amit az MSZP Facebook-oldalán tettek közzé.

Hangsúlyozta: most még fontosabb lenne, mint 2019-ben, hogy az ellenzék együttműködjön az önkormányzati választásokon. Azt mondta, meg lehetne tenni, és meg is kell tenni mindenhol, hogy egyetlen polgármesterjelölt és egyetlen lista legyen az ellenzéki oldalon.

Mellár Tamás kifejtette, azok az ellenzéki pártok, amelyek nem látják meg ennek a jelentőségét és fontosságát, azok valójában nem is ellenzéki pártok, „hanem legfeljebb megélhetési politikusok”.

A képviselő úgy véli, ha az ellenzék 2026-ban eredményt szeretne elérni, akkor nagyon fontos lenne, hogy a 2024-es önkormányzati választásokon legalább olyan, de inkább jobb eredményt érjenek el, mint 2019-ben. Hozzátette: az önkormányzatok lehetnének a bázisai a 2026-os választásnak. Mellár Tamás arról is beszélt:

a választópolgárok neki azt mondják, hogy fogjanak össze az ellenzéki pártok.

Tavaly novemberben Mellár Tamás az ATV-ben belengette, hogy kiléphet a Párbeszéd-frakcióból, szerinte sok ellenzéki társa csak megélhetési politikusként tevékenykedik a parlamentben, így nem lehet dolgozni, ugyanakkor ideje lenne belátnia az ellenzéknek: összefogás nélkül nem lehet legyőzni a Fideszt.

Nemrégiben egy háttérbeszélgetésen jelentette be az MSZP, hogy aláírásgyűjtést indítanak: március 15-ig százezer támogató aláírását szeretnék összegyűjteni az ellenzéki pártok közös indulása (az önkormányzati és az európai parlamenti választásokon is) érdekében.

„Tudjuk, hogy a többi párt is tudja, hogy igazunk van” – jelentette ki Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

A párt másik társelnöke, Komjáthi Imre azt mondta, hogy ha nem hallgatnak az MSZP-re, „akkor a választás estéjén az ellenzéki pártok pislogni fognak, mint a miskolci kocsonyában a béka”.

Tóth Bertalan frakcióvezető hangsúlyozta, hogy az MSZP a választók oldalán áll, és szeretnék érvényre juttatni az akaratukat.