Ungár Péter szerint is azonnal távoznia kellene a BKK vezérigazgatójának

2024.01.26. 08:04
Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője és társelnöke is csatlakozott Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkárhoz és a Fidesz budapesti frakcióvezetőjéhez, és lemondásra szólította fel Walter Katalint, a BKK vezérigazgatóját. A politikus szerint azok a pártok, amelyek pedig magukat baloldalinak tartják, de ezek után is kiállnak Walter Katalin mellett, minden hitelességüket elvesztik.

Mint megírtuk, Vitézy Dávid a közösségi oldalán egy sajtócikkre hivatkozva arról számolt be, hogy Walter Katalin egy csütörtöki, a sajtó számára rendezett, zárt háttérbeszélgetésen próbálta megmagyarázni a járatritkításokat, és azt, hogy ezzel kapcsolatban miért maradtak el az egyeztetések.

Walter Katalin a beszélgetés egy pontján állítólag úgy fogalmazott: az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha „hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele”.

A vezérigazgató kijelentésére nemcsak Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár, de a Fidesz budapesti frakcióvezetője is úgy reagált, hogy Walter Katalinnak azonnal le kellene mondania. Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője és társelnöke is hasonlóan vélekedik.

A politikus szerint „kétféle BKK-vezér mond ilyet a budapesti közlekedőkről: aki beadta a lemondását, és aki éppen úton van beadni a lemondását”.

Minden egyes perc, amíg egy ilyen embert hivatalban tart Karácsony Gergely, azt bizonyítja, hogy nem zöld, hanem a legradikálisabb és ellenszenvesebb neoliberális hagyomány képviselője. Mindegy egyes perc, amíg egy ilyen embert hivatalban tart Karácsony Gergely, azt bizonyítja, hogy nem ura annak, ami a saját csapatában történik, és nem alkalmas városvezetőnek

– fogalmazott közösségi oldalán Ungár Péter.

Hozzátette, hogy azok a pártok, amelyek pedig magukat baloldalinak tartják, de ezek után is kiállnak Walter Katalin mellett, minden hitelességüket elvesztik.

„Az LMP álláspontja egyértelmű, Walter Katalinnak azonnal távoznia kell, a járatritkítást pedig vissza kell vonni” – olvasható a bejegyzésben.