Németh Szilárd titkára indulhat Csepelen

2024.01.30. 11:14
Meg nem erősített hír szerint a június 9-i önkormányzati választáson a Fidesz Csepelen Németh Szilárd egyik beosztottját indíthatja polgármesterjelöltként. A jobboldali szavazóinak megosztását előrevetítő ambíció jelentősen növeli a baloldal választási esélyeit a XXI. kerületben.

Németh Szilárd titkára lehet a Fidesz polgármesterjelöltje Csepelen – értesült a Csepel.info. Az Ábel Attila alpolgármester által szerkesztett lapban arról írnak, hogy Budán, a II. kerületben lakó Dudás Zoltánról van szó, aki 2010 előtt Németh titkáraként dolgozott a Fővárosi Önkormányzatban, majd 2010 után ő lett a csepeli kormányhivatal vezetője. Az elmúlt években a rezsibiztos beosztottjaként tevékenykedett, titkárságvezetője, valamint titkára volt.

A XXI. kerületet vezető Borbély Lénárd polgármester éles ellentétbe került a helyi folyamatokat kézben tartani akaró Németh Szilárddal, a konfliktus eszkalációjaként 2023 tavaszán őt és alpolgármesterét sem vették vissza a feloszlatott, majd újraalakult Fidesz-csoportba, így párttagságuk megszűnt. (A konfliktus okairól itt és itt írtunk részletesebben.) Az ellentét hátterében az önkormányzati vagyon átadásának kérdésköre húzódik meg.

Az önmagát jobboldali, konzervatív politikusként definiáló Borbély Lénárd tavaly decemberben jelentette be, hogy független jelöltként, civil támogatással ismét elindul a városvezetői tisztségért. A két, egymással versengő jobboldali jelölt megkönnyítheti a csepeli baloldal helyzetét. A Csepel.info azt írja,

a rezsibiztos az elmúlt hetekben a polgármester lejáratása mellett a csepeli DK–MSZP–Momentum újságát és az egyik ellenzéki politikust reklámozta.

A lap információi szerint a Fidesz csepeli képviselőjelöltjeinek fele Németh Szilárd birkózóalapítványánál dolgozik az ő beosztottjaként. A jelöltek másik fele korábbi képviselő, akik azonban nem kapnak befutó helyet a kompenzációs listán.

Csepelen a DK Paál Gézát, a Momentum pedig Dukán András Ferencet tervezi indítani a polgármesteri pozícióért.

Az ügyben kerestük Dudás Zoltánt is, aki visszahívást ígért. Amennyiben válaszol kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.