Döntöttek Portik Tamás fiának ügyében

2024.02.01. 16:47
Míg apja az utolsó szó jogán szólalt fel a Fenyő-ügyben, őt harmincnapos letartóztatásba helyezte a törvényszék. Portik Tamás fia ellen hivatalos személy elleni erőszak a gyanú.

Elrendelték Portik Tamás fiának letartóztatását, aki még kedden támadta meg az apja ügyében eljáró tanácselnököt, Póta Pétert. Egy rövid szóváltást követően a tanácselnök hiába figyelmeztette, hogy menjen az útjából, Portik fia egy pohár kávét öntött a bíró arcába. Először a Fővárosi Törvényszék biztonsági szolgálata érkezett a helyszínre, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdték meg az adatrögzítést. Később az ügyészség közleményben jelezte, hogy a fiatal férfi vélhetően apja utasítására cselekedhetett, majd kezdeményezték a letartóztatását.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője az Index érdeklődésére úgy tájékoztatta lapunkat, hogy 

szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelték el a fiatal férfi letartóztatásÁt március 1-ig.

Kovács Katalin, az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a döntés még nem jogerős, ugyanis azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezéssel élt.

Portik Tamás a mai napon fejezte be másfél napon át tartó felszólalását a Fenyő-ügyben, amelyet az utolsó szó jogán mondhatott el. Észrevételezte a jegyzőkönyvek tartalmát, gyilkosnak nevezte az eljáró ügyésznőt, és Pintér Sándort is megvádolta a monológjának utolsó óráiban. Póta Péter bíró jövő hét csütörtök reggel hirdet ítéletet az emberölési ügyben.