Kocsis Máté szerint a kegyelmezési jog kizárólag az államfőt illeti meg

2024.02.06. 20:39
A Fidesz-frakcióvezető Facebook-bejegyzésben fejtette ki véleményét Novák Katalin vétóügyében. A bejegyzésében a baloldalhoz szól, és hallgatásra inti azt.

A kegyelmezési jog kizárólag az államfőt illeti meg, függetlenül attól, hogy külön-külön egyetértünk-e vele vagy sem – írta Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető Facebook-oldalán kedden délután közzétett bejegyzésében.

Kocsis Máté a baloldal „bűnlajstromával” indítja a bejegyzését: szerinte „az a baloldal nagyon mélyen hallgasson”, amelyik 2021-ben nem támogatta a „pedofilellenes törvényt”, nem támogatta, hogy „a legsúlyosabb büntetést kapják a pedofil bűnözők”, és ellenezte a kereshető „pedofilnyilvántartást”. 

Továbbá érvénytelenné akarta tenni a gyermekvédelmi népszavazást, „beengedné az erőszakos genderpropagandát az iskolákba és az óvodákba”, ráadásul amelyik a nyugati szövetségeseivel együtt „megtámadta a gyermekvédelmi és pedofilokat szigorúan büntető törvényünket a brüsszeli fórumokon”. Részben ehhez köti a Magyarországnak járó források visszatartását.

Érdekes, akkor nem hangoskodott a Gyurcsány vezette baloldal, amikor Jámbor András párttársánál 70 ezer pedofil felvételt találtak, meg akkor sem, amikor Bauer Tamás, aztán meg a HVG sorra mentegette a pedofil bűnelkövetőket. De az sem zavarta a baloldalt és a dollármédiát, hogy Józsefváros gyurcsányista polgármestere, Pikó András együtt fotózkodott és kampányolt a hírhedt B. Zsolt nevű pedofillal, vagy amikor Pulai András azt mondta, hogy »a pedofilokkal együtt lehet érezni«. Persze attól is eltekintettek, amikor a Jobbik politikusát kapták gyermekpornográf bűncselekményen

– írja Kocsis Máté. Mindeközben tovább dagad a botrány Novák Katalin kegyelmi döntésének ügyében.

A magyarok átlátnak a szitán, az álságos és kétszínű baloldali akciókon, a folyamatos hazudozáson. A baloldal és a dollármédia folyamatosan támadta a gyermekvédelmi és pedofilellenes intézkedéseket, szóval most inkább mélyen hallgassanak!

– zárta bejegyzését a Fidesz frakcióvezetője.