Utcára vonulnak a youtuberek, Azahriah is kiáll a gyerekekért

2024.02.13. 06:59
Péntek (február 16.) 18 órára demonstrációt hirdetett többedmagával Pottyondy Edina vlogger, humorista. Elmondása szerint az elmúlt napok történései vették rá őket, hogy kilépjenek az online térből, mert elegük van.

Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel hirdetett demonstrációt Pottyondy Edina youtuber, humorista, a Momentum korábbi elnökségi tagja február 16-a, péntek 18 órára a Hősök terére.

Közösségi oldalán azt írta, elegük van és elkeseredettek, ezért oldalaktól függetlenül fontosnak tartják, hogy civil emberként felemeljék a hangjukat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében.

Az elmúlt napok történései arra sarkalltak minket, hogy együtt lépjünk ki az online térből. Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll. És ha ez nem lenne elég kiábrándító, az is kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek. Elnöki kegyelemmel szabadult, erkölcsi bizonyítványt kap, bármikor újra gyerekek közelében dolgozhat

– fogalmazott a humorista.

Pottyondy Edina úgy folytatta, hogy ami történt, „az túlmutat a volt köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter személyén és felelősségén”. 

„A legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket. A cserbenhagyás után most el is árulták az áldozatokat. A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni” – tette hozzá. 

A vlogger bejegyzése szerint a tüntetésen feltűnik majd 

  • Bányai Judit (Nemakarokbeleszólni, Jólvanezígy, Fókuszcsoport),
  • Baukó Attila Azahriah,
  • Fancsikai Eszter (Nemakarokbeleszólni), 
  • Gulyás Márton,
  • Nagy Ádám (Jólvanezígy, Fókuszcsoport),
  • Pottyondy Edina,
  • Osváth Zsolt (Zshowtime),
  • Szabó Márton (Jólvanezígy)
  • és Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni) is.

„Hány ilyen ügy van még, amiről nem tudunk és amit elhallgatnak? Emeld fel te is a hangod, amikor az áldozatok hangja nem hallatszik! Ne fordítsd el a fejed, amikor bántják a védtelent! Ne legyél közönyös!” – zárta bejegyzését Pottyondy Edina.

A Mindenki Magyarországa Néppárt elnöksége úgy határozott, hogy lemondja a szombatra, Budapestre tervezett Ne bújjatok a szoknyák mögé! elnevezésű tüntetését – közölte kedden a párt.

Egyúttal arra buzdítjuk tagjainkat, támogatóinkat és minden demokratát, hogy csatlakozzanak és vegyenek részt a péntek este 6 órára szervezett civil tüntetésen, amelyet Magyarország legismertebb és legnézettebb tartalomgyártói hirdettek meg a Hősök terére

– fogalmazott a közlemény.

A Mindenki Magyarországa közössége pártzászlók nélkül csatlakozik ehhez a demonstrációhoz, és egyúttal arra kérik a többi pártot és a civil szervezeteket, hogy biztassák szimpatizánsaikat: vegyenek részt az eseményen, de ne használják azt fel önös céljaikra.