Osváth Zsolt szerint csak látszatintézkedések történtek a pedofilügyben

2024.02.14. 08:27
Osváth Zsolt az egyik szervezője a péntekre hirdetett demonstrációnak, amelyet a gyermekek védelméért hirdettek meg. Az influenszer szerint Magyarországon rendszerszintű probléma van, így Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter lemondásával csak látszatintézkedések történtek.

A youtuber korábban közösségi oldalán jelezte, mennyire felháborította a pedofil bicskei iskolaigazgató bűntársának adott köztársasági elnöki kegyelem, emellett a kormányt és a gyermekvédelmi intézkedéseket is élesen bírálta.

Osváth Zsolt az egyik szervezője a február 16-ra hirdetett demonstrációnak, ahol ismert tartalomgyártók állnak ki a gyermekvédelemért. Az influenszer az RTL-nek beszélt arról, hogy volt állami gondozottként pontosan tudja, milyen visszaélések történnek az ilyen intézményekben. Felidézte, hogy szexuális visszaélésben személyesen nem érintett, de rengeteg története van, amelyeket a pénteki tüntetésen másokkal is szeretne megosztani. 

Megjegyezte, ez a történet a gyerekekről szól, és nem róla. A youtuber szerint átláthatóságra van szükség, ezért fontosnak tartja, hogy mielőbb feltárják a bicskei pedofilügyhöz hasonló eseteket.

Nem csak arra nincs garancia, hogy ez nem ismétlődik meg, hanem arra sincs, hogy tavaly nem engedtek ki öt másikat, hiszen a köztársasági elnöki kegyelem nem nyilvános

– fejtette ki Osváth Zsolt.

Hozzátette, Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter lemondásával csak látszatintézkedések történtek. Az influenszer szerint rendszerszintű probléma van.

A Novák Katalinnal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva találja.

Ismert előadók is részt vesznek a pénteki tüntetésen

Mint írtuk, Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel hirdetett demonstrációt Pottyondy Edina youtuber, humorista, a Momentum korábbi elnökségi tagja február 16-ra, péntek 18 órára a Hősök terére.

A Sándor-palota Novák Katalin bocsánatkérésével és lemondásával lezártnak tekinti az ügyet, a társadalom egy jelentős része itt nem állna meg.

Pottyondy Edina közösségi oldalán osztotta meg, hogy ami történt, „az túlmutat a volt köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter személyén és felelősségén”. 

A vlogger bejegyzése szerint a tüntetésen feltűnik

  • Bányai Judit (Nemakarokbeleszólni, Jólvanezígy, Fókuszcsoport),
  • Baukó Attila, vagyis Azahriah,
  • Fancsikai Eszter (Nemakarokbeleszólni), 
  • Gulyás Márton,
  • Nagy Ádám (Jólvanezígy, Fókuszcsoport),
  • Pottyondy Edina,
  • Osváth Zsolt (Zshowtime),
  • Szabó Márton (Jólvanezígy)
  • és Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni) is.

A demonstráció meghirdetése óta további ismert személyek is csatlakoztak a felhíváshoz. Pataki Ágnes Balázs Béla-díjas filmproducer, Molnár Áron színész, Borbély Alexandra Jászai Mari-díjas színésznő és Lakatos Márk stylist is arra kérte követőit, hogy vegyenek részt a pénteki tüntetésen.