Karácsony Gergely: A főváros fideszes vezetői megmenthették volna a pedofilbotrány áldozatait

2024.02.16. 08:40
Karácsony Gergely főpolgármester szerint egyszerre megrázóak és felháborítóak az általa elrendelt vizsgálatban eddig előkerült dokumentumok, mert azok alapján a főváros fideszes vezetői megmenthették volna a bicskei gyermekotthonban bántalmazott gyerekeket.

Mint megírtuk, Karácsony Gergely főpolgármester azonnali belső vizsgálatot rendelt el annak feltárására, hogy a fideszes városvezetés idején hogyan kaphatott állami kitüntetést a bicskei gyermekotthon pedofil intézetigazgatója.

A főpolgármester a közösségi oldalán most arról számolt be, hogy a vizsgálat után eddig előkerült dokumentumok „egyszerre megrázóak és felháborítóak”.

Bejegyzésében emlékeztetett, hogy „már 2011-ben, 5 évvel a feljelentések előtt tudta a fővárosi fideszes városvezetés, hogy mi folyik a bicskei gyermekotthonban, mégsem tettek semmit”.

Miközben arra keressük a választ, hogy az előző fideszes városvezetésből kinek a politikai felelőssége, hogy kitüntetésre javasoltak egy pedofil szörnyeteget, nem feledhetjük el, hogy a tisztázással mindenekelőtt az áldozatoknak, a gyerekeknek tartozunk, és azoknak a bátor felnőtteknek, akik elő mertek állni ezzel a borzalmas üggyel

– fogalmazott Karácsony Gergely.

A városvezető szerint éppen ezért megrázó és felháborító, hogy az eddig előkerült dokumentumok alapján a főváros fideszes vezetői igenis megmenthették volna a gyerekeket.

„Legalábbis 5 teljes évvel megrövidíthették volna a gyerekek szenvedését. Mert a 2016-os feljelentések előtt 5 évvel, 2011-ben a bicskei gyermekotthon két bátor dolgozója eljött a Városházára és részletesen beszámoltak arról, mit élnek át a gyerekek” – tette hozzá.

Mint írta, ezt követően még öt évig folytatódhattak a gyerekek ellen elkövetett bűnök azért, „mert valaki, vagy valakik nem tették a dolgukat és a kötelességüket”.

„És ezek után még kitüntetésre is felterjesztik, a közgyűlés elől is elhallgatva mindazt, amit korábban nekik elmeséltek. Ha van valami, ami nem maradhat következmények nélkül, ez biztosan az” – olvasható Karácsony Gergely bejegyzésében.