Kocsis Máté elárulta, miről tárgyal a Fidesz a kihelyezett frakcióülésen

DKATT20231130026
2024.02.19. 15:27
Kétnapos kihelyezett kormányülést tart a Fidesz–KDNP parlamenti frakciója Balatonalmádiban, február 21–22-én – jelentette be Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője. A napirendi pontok között szerepel az új gyermekvédelmi törvénycsomag is.

„A szokásoknak megfelelően a parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartunk február 21–22-én Balatonalmádiban” – írta Kocsis Máté közösségi oldalán.

A Fidesz frakcióvezetője azt is közölte, hogy szerda este a miniszterelnök felszólalásával kezdődik a tanácskozás, majd csütörtökön miniszterek, EP-képviselők, államtitkárok meghallgatása következik.

Az ülés kiemelt napirendi pontjai között az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés, az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomag is szerepel.

Beszámoltunk róla, hogy a kormány is háromnapos, kihelyezett kormányülést tartott február elején Sopronbánfalván. Kihelyezett frakcióülés legutóbb tavaly szeptemberben volt Esztergomban. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton tartotta meg 25. évértékelőjét a budapesti Várkert Bazárban, amelyről bővebb összefoglalónk ide kattintva érhető el.

(Borítókép: Kocsis Máté. Fotó: MTI / Katona Tibor)