DK: A Fidesz egy pedofília elleni előterjesztésbe is beleírta, hogy közpénzből nyaralna

2024.02.23. 13:02
A Demokratikus Koalíció szerint annyira érdekli a XVI. kerületi fideszeseket a pedofília elleni harc, hogy még egy erről szóló előterjesztésbe is beleírták, hogy közpénzből nyaralnának. Nemes Gábor szerint ebből is látszik, hogy a Fideszt nem érdekli a gyermekvédelem.

A Demokratikus Koalíció XVI. kerületi önkormányzati képviselője, Nemes Gábor sajtóközleményéből derül ki, hogy „a pedofília elítélésére előterjesztést adtam be a XVI. kerületi önkormányzat elé, a Fidesz azonban csak úgy volt hajlandó megszavazni, hogy beleírták a közpénzből finanszírozott tanulmányutak szervezésének lehetőségét”.

A DK szerint gyomorforgató, hogy a fideszes képviselők még egy pedofília elítéléséről szóló előterjesztésben is csak a saját luxusukat nézik.

Képesek voltak beleírni a gyermekek védelmével kapcsolatos javaslatok közé a saját maguk számára szervezett tanulmányutak lehetőségét, majd utána megszavazták maguknak a beadványt.

„Úgy tűnik, jól sikerülhetett a tavalyi nizzai és barcelonai út, hiszen gondoskodtak róla, hogy idén is legyen lehetőségük közpénzből nyaralni menni” – mondta Nemes Gábor.

„Ebből is látszik, hogy a fideszesek nem fogják megvédeni a gyermekeinket, sőt inkább tőlük kell féltenünk őket: gondoskodni fogunk róla, hogy kisöpörjük az orbáni pedofilhálózatot, ezért is megyünk tüntetni február 25-én.”