Mostantól e-taxi is rendelhető a Bolt applikációján keresztül

2024.02.29. 20:52
A Bolt budapesti szolgáltatásában elérhetővé tette a „Green” elnevezésű e-kategóriát, lehetővé téve az utasoknak az elektromos vagy plug-in hibrid taxikkal való utazást.

A Bolt elindította mobilapplikációján belül a Green kategóriát, amely Budapesten lehetővé teszi az utasok számára, hogy kifejezetten elektromos vagy plug-in hibrid hajtású taxikkal utazhassanak – áll a társaság közleményében. 

Mint írják, a Bolt magyarországi flottájában tavaly mintegy 40 százalékkal nőtt az e-autók száma, ezzel pedig közel 300 tonnával csökkent a teljes taxiállomány károsanyag kibocsátása.

Az új kategória bevezetésével – a zöld szempontok mellett – a szolgáltató ösztönözni szeretné a taxis partnereit az e-mobilitásban való aktívabb részvételre, az utasok számára pedig nagyobb választékot biztosít a fenntartható közlekedési alternatívák közül.

A mostani fejlesztésünkkel folytatjuk azt a megkezdett munkát, amelyet ügyfeleink elvárása alapján és egy élhetőbb városi közösség érdekében végzünk. Az elektromos járművek támogatása a platformunkon egy lépés afelé, hogy felkeltsük az emberek érdeklődését az új és fenntarthatóbb közlekedési alternatívák iránt, és ezzel egyidejűleg a környezettudatos városi közlekedés még szélesebb körét biztosítsuk, miközben csökkentjük az ökológiai lábnyomunkat

– mondta Sabjányi László, a Bolt HTX Kft. ügyvezető igazgatója. 

Közölték azt is, hogy a Bolt piacvezetőként kínálja taxi szolgáltatásait Budapesten, ezen kívül már hat vidéki nagyvárosban, Pécsett, Nyíregyházán, Miskolcon, Szegeden, Debrecenben és Sopronban is utazhatunk a társasággal. A cég az első európai szuper-app a mobilitás területén, immár több mint 500 városban van jelen a világ 45 országában, és hálózata mintegy 3,5 millió flotta-, sofőr- és futárpartnerből áll.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.