18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Meghalt egy kisgyermek Porcsalmán, a szülők az orvost hibáztatják

2024.02.29. 06:13
Meghalt egy egyéves kisfiú vasárnap Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Porcsalmán. A szülők feljelentést tettek az ügyben, mivel szerintük a háziorvos csak felületesen vizsgálta meg a gyermeküket. A rendőrség vizsgálja a kisfiú halálának körülményeit.

A szülők hányás és hasmenés miatt vitték orvoshoz egyéves gyermeküket vasárnap este. A családtagok beszámolója szerint a Mátészalkai Kórházban működő, de az intézménytől független ügyeleten gyorsan lezajlott a vizsgálat – számolt be róla az ATV.

Bevitte a feleségem, két perc volt az egész, és már jött is kifelé, meg se vizsgálta az orvos a gyereket. Megnyomkodta a hasát, meg a légzését nézte meg. Azt mondta, hogy minden rendben van, nincsen kiszáradva 

– idézte fel a csatornának a kisfiú édesapja.

Az orvos kúpot írt fel hányás ellen, majd a szülők hazamentek gyermekükkel Porcsalmára. A kisfiú állapota tovább romlott, így másnap reggel a porcsalmai háziorvost is felkeresték. A gyermeket az orvosi rendelőben kellett újraéleszteni, közben mentőhelikoptert is hívtak, de az életét már nem tudták megmenteni. 

A rendőrség vizsgálja a kisgyermek halálának körülményeit, miután a családtagok feljelentést tettek az ügyben. A halál pontos okát boncolással állapítják meg.