Orbán arcképével indított pedofilozó plakátkampányt a DK

2024.03.02. 11:54
Március végéig tartó plakátkampányt indított a Demokratikus Koalíció, elmondásuk szerint azért, hogy „minél több embernek megmutassák a Fidesz és a hatalom valódi arcát, álszentségét és romlottságát”.

Az egyik ilyen plakátot Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke prezentálta Facebook-oldalán:

A DK szerint ezzel a céljuk az, hogy minél több ember láthassa szerte az országban, hogy a „pedofilbotránynak” Orbán Viktor a valódi felelőse. 

A Demokratikus Koalíció két külön kampányt indított, de mindegyik március 1-től március 31-ig fut párhuzamosan, Gyurcsány Ferencnél a DK, Dobrev Kláránál a DK EP-képviselőinek plakátja látható.

A kettőből együtt 800 óriásplakát van szerte az országban, Budapesten és azon kívül is, minden megyében, városokban, falvakban egyaránt, forgalmas utak mellett, ezen kívül citylight plakátokkal is lehet találkozni ugyanezzel a dizájnnal.

A Demokratikus Koalíció nem először beszél a kormányfő vélt érintettségéről a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének adott elnöki kegyelem ügyében, Gyurcsány Ferenc múlt szombati évértékelő beszédében például Magyarország első „pedofilbarát miniszterelnökeként”  emlegette őt, majd az ellenzéki pártok, elvileg a közvetlen köztársaságielnök-választásért szervezett tüntetésén Dobrev Klára, DK európai parlamenti képviselője is Orbán Viktor „pedofilhálózatáról” értekezett vasárnap. 

A miniszterelnök egyébként határozottan tagadta, hogy ő vagy a kormány bármely tagja (leszámítva az azt ellenjegyző akkori igazságügyi minisztert, Varga Juditot) tudott volna a K. Endrének adott elnöki kegyelemről, elmondásuk szerint a hírről ők is a sajtóból értesültek, Orbán Viktor pedig a botrány kirobbanása után egy alkotmánymódosítással állt elő, amely a jövőben megtiltaná az államfőnek, hogy gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények esetében kegyelmet adhasson.