Ungár Péter: Donáth Anna álszent, nem kell Európai Gyermekvédelmi Hatóság

2024.03.03. 11:26
Az LMP-s politikus egy Facebook-posztban reagált arra, hogy a momentumos Donáth Anna a minap hányingerkeltőnek nevezte a Demokratikus Koalíció új plakátkampányát.

Ungár Péter vasárnapi Facebook-posztjában először arra tért ki: „Nemrég láttam, hogy Donáth Anna, a Momentum elnöke azért indított aláírásgyűjtést, hogy létrejöjjön az Európai Gyermekvédelmi Hatóság.  Önmagában persze érhető és támogatható, hogy európai színvonalat követel a gyermekvédelemben, ráadásul tényleg vannak olyan EU-s gyermekvédelmi programok, amelyekből hazánk alig vesz részt, illetve az EU-s Gyermekgarancia program hazai bevezetése is bőven hagy kivetni valót maga után”. Ugyanakkor megjegyezte: 

De, ettől még a tény az, hogy a gyermekvédelem tagállami hatáskör.

„Az EU nem képes emelni a hazai gyermekvédelmi dolgozók bérének a színvonalát, nem képes növelni a normatívát, és nem képes újra érdemleges állami szerepvállalást bevezetni a nevelőszülői hálózatban. Ez egy tény. Aki azt állítja, hogy a gyermekvédelem gondjait meg tudja oldani az EU, az vagy tragikusan tudatlan vagy hazudik” – írta Ungár Péter, hozzátéve: szerinte csak a magyar kormány tudja rendbetenni a kérdést, Brüsszel nem.

„Az, hogy öt év tapasztalattal egy gyermekvédelmi dolgozó 282 527 forintot keres, hogy tizenkét gyermek van egy lakásotthonban, és alig van állami szerepvállalás a nevelőszülői hálózatban, az Orbán Viktor felelőssége, nem Ursula von der Leyené és nem az Európai Parlamenté.

Nem kell Európai Gyermekvédelmi Hatóság, mert nem is lesz és nem is lehet. Béremelés kell, több pénz kell a gyermekvédelembe és az államnak vissza kell térnie a nevelőszülői hálózatba. Új protokollok kellenek, megbecsült szakemberek, felújított intézmények

– írta az LMP politikusa, hozzátéve: szerinte a Momentum megvezeti a választókat azzal, hogy Brüsszelt belekeveri ebbe a kérdésbe. 

Donáth Anna álszent szerinte 

Mint megírtuk, a Demokratikus Koalíció a minap Orbán Viktor miniszterelnök arcképével, „Isten, Haza, Pedofília” mottóval indított plakátkampányt. A fejleményre nem sokkal később később reagált Donáth Anna.

Ungár Péter erre is reagált posztjában. Mint írta:  „Ha már itt tartunk, a választók megvezetésénél, beszélnünk kell arról is, hogy Donáth Anna tegnap teljes joggal kritizálta a DK pedofilozó plakátjait. A kritikája sok szempontból igaz, de hogy ha Donáth Anna hányingert érzett az »Isten? Haza? Pedofil!« plakátok miatt, akkor mit érzett, amikor a teljes a Momentum frakció »Stop Pedofidesz!« feliratú szöveggel jelent meg az Országgyűlésben?

Felállni a DK-val közös színpadra, megállapodni a DK-val szinte minden önkormányzati helyben, majd ugyanazért hányingerkeltőnek nevezni őket, mint amit a Momentum maga csinál az álszentség és a következetlenség egyik legerősebb koktélja

– írta Ungár Péter, hozzátéve: „Az LMP egy valamit kér a választóktól: ne dőljenek be a Momentum ellentmondásos valótlanságainak”.