Reagált Molnár Zsolt a legfőbb ügyész indítványára

2024.03.04. 17:53 Módosítva: 2024.03.04. 19:10
A Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, Molnár Zsolt reagált Polt Péter legfőbb ügyész indítványára. Ebben a legfőbb ügyész az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kéri az Országgyűléstől, tekintettel a folyamatban lévő nyomozásra, amelyet befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt indítottak a képviselő ellen. Molnár Zsolt visszautasítja a „nemtelen” vádakat, és áll a vizsgálat elébe.

Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője reagált Polt Péter legfőbb ügyész indítványára, amelyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kéri az Országgyűléstől, tekintettel a képviselő ellen befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt indított nyomozásra – derül ki Molnár Zsolt hétfői közleményéből.

Visszautasítom a nemtelen támadásokat, állok a vizsgálat elébe!

– írta Molnár Zsolt, válaszul az ellene felhozott vádakra, amelyek miatt a mentelmi jogának felfüggesztését is indítványozták.

A politikus arra is kitért, hogy „a rendszerváltás óta eltelt idő legnagyobb közéleti botránya” – Novák Katalin köztársasági elnök lemondása – rázta meg Magyarországot, amelynek kapcsán az ellenzéki politika nyomást gyakorolt a kormányra, és a Fidesz ezért követ el most mindent, hogy „ellehetetlenítse az ellenzéki pártokat és a vezető politikusokat”.

Most épp én kerültem sorra

– fogalmazott az országgyűlési képviselő, aki megjegyezte, hogy ebben az ügyben 2022-ben már kezdeményezte mentelmi jogának felfüggesztését, és magánvádas büntetőeljárást indított a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért.

„Most is megerősítem: nem fogadtam el semmilyen kenőpénzt, semmilyen törvénytelen dolgot nem tettem, tiszta lelkiismerettel állok a vádak elé. Koholt vádak alapján próbálnak besározni, hiszen tudjuk, hogy vádalku során nem kell igazat mondani. Ismét kampány van, ismét személyes támadásokkal próbálják elterelni a figyelmet a valóságról. Az ilyen hazug vádaknak nem szabad bedőlni, nem szabad hagyni, hogy a következő időszakban politikusok essenek a Fidesz lejárató kampányának áldozatául” – írta közleményében Molnár Zsolt.

Felfüggeszthetik mentelmi jogát

Polt Péter legfőbb ügyész – a befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként – indítványozta Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Molnár Zsolt cselekménye társtettesként elkövetett befolyással üzérkedés bűntettének a megállapítására alkalmas.

A felvetődő bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Molnár Zsolt országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, ugyanis a büntetőeljárást csak akkor lehet megindítani ellene, ha ez megtörtént.