Magyar Péter elárulta, mitől retteg a jelenlegi hatalom és az ellenzék

2024.03.05. 11:42
Varga Judit exférje, aki a kegyelmi ügy kirobbanása óta élesen bírálja az Orbán-kormányt, legújabb bejegyzésében arról ír, hogy mitől retteg a jelenlegi hatalom és „a vele kötelékben repülő, kitartott ellenzék”.

Újabb bejegyzéssel jelentkezett a közösségi médiában Magyar Péter, aki szerint attól retteg a jelenlegi hatalom és az ellenzék, hogy felborul „az évtizedek óta gondosan kiépített hatalmi struktúra”, és létrejön egy „olyan megvesztegethetetlen, őszinte politikai erő, amely nem mesterséges árkokat ás a magyar emberek közé, hanem egy kőkemény nemzeti minimum mentén közös építkezésre hívja az embereket”.

Emellett szerinte attól is, hogy a magyarok elhiszik: „lehet az országot a magyar emberek érdekében vezetni”.

A jogász szerint „a hatalmi elit szeme előtt ott lebeg több »ijesztő« európai példa, hogy nagyon rövid idő alatt le lehet rombolni egy évtizedek óta fennálló kétosztatú politikai teret és ezzel a számukra jól jövedelmező politikai váltógazdaságot is”.

Rettegnek, mert pontos méréseik vannak a közhangulatról, tisztán látják, hogy az emberek többsége szerint közös felelősség terheli őket hazánk állapotáért. Rettegnek, mert a belső méréseik is alátámasztják, hogy az emberek többsége érzi, hogy most vagy soha

– fogalmazott Magyar Péter.

Majd arra szólította fel követőit, hogy mutassák meg együtt, hogy a Karmelita mérései helyesek, és „az emberek valóban hisznek abban, hogy közösen, felesleges ideológiáktól mentesen, pozitív célokért küzdve képesek vagyunk Magyarországon a semmiből egy új, más világot építeni”.

Bejegyzését John F. Kennedy néhai amerikai elnök egyik idézetével zárta: „Ne azt kérdezd, hogy a hazád mit tehet érted, hanem hogy te mit tehetsz a hazádért!”

Zászlót bont és pártot alapít

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk az Index hasábjain, Magyar Péter pártalapításra készül. A Diákhitel Központ korábbi vezetője már lázasan keresi a szövetségeseket egy új politikai formáció megalakításához, és állítólag az idei európai parlamenti választáson is indulna a formációval.

MAGYAR PÉTER ERRŐL A KÖZÖSSÉGI OLDALÁN IS BESZÁMOLT, AZT ÍRTA, HOGY IDEJE LÉTREHOZNI EGY ÚJ ERŐT, AMELY MENTES A KORMÁNYZATI ÉS ELLENZÉKI POLITIKUSOKTÓL IS.

„Talpra, magyar! Itt az idő, hogy elkezdjünk dolgozni közösen a hazánkért, a gyermekeinkért, az unokáinkért és a jövőnkért. Itt az idő, hogy mindenféle ideológiától, kompromittálódott kormányzati és ellenzéki politikustól mentesen létrehozzunk egy új erőt, amit nem lehet megkerülni, megvásárolni, megfélemlíteni” – írta bejegyzésében, hozzátéve, hogy „itt az idő megalkotni egy nemzeti minimumot, megszüntetni a magyarok közötti mesterséges megosztottságot”.

A jogász március 15-ére meghirdetett rendezvénye a Zászlóbontás március idusán címet viseli, és 15 órakor, a fővárosi Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Operaház között tartják meg.

Összerúgta a port Ceglédi Zoltánnal is

Magyar Péter politikusi szárnypróbálgatásaira reagált Facebook-posztjában Ceglédi Zoltán politikai elemző, publicista, jogász és humorista. Ceglédi Magyar Péter egyik neki szóló hozzászólását kiemelve azt írta, hogy ő Varga Judit volt férjével ellentétben eddig „egy forintot nem kapott a NER-től”.

De ami a legfontosabb: ha egy picit is komolyan gondolnád a rendszerváltó buzgalmat, és hogy komolyan vegyenek, akkor nem nálam kommentelgetnél péntek este (btw. a volt feleséged ezt az influenszerdolgot is mennyivel jobban csinálta). Mindenesetre szokj hozzá, hogy én mindig itt leszek, te meg már fél év múlva is csak egy rettenetesen cringe emlék leszel arról, hogy az ellenzéki nyilvánosság hogy tud beleszeretni valakibe, majd ejteni. Sok sikert a választáson! Indulsz, ugye?

– fogalmazott bejegyzésében Ceglédi Zoltán.