Vitézy Dávid kiosztotta plakátügyben Karácsony Gergelyt

2024.03.06. 13:59
A volt közlekedési államtitkár is reagált arra a felvételre, amelyben Karácsony Gergely harcot hirdetett az illegális reklámplakátok ellen. Vitézy Dávid szerint a főpolgármesternek „hangzatos videók, teátrális gesztusok és jogászkodás″ helyett gyakorlati eszközökkel kellene fellépnie az ügyben.

Mint írtuk, Karácsony Gergely meglehetősen ingerülten fejtette ki Facebook-oldalán, hogy Budapest történelmi belvárosát és gyönyörű épületeit gigahirdetések lepik el. A főpolgármester egy videót is közzétett, amelyben elmondta, hogy a hirdetmények illegálisan vannak kint. Kiemelte, hogy saját kezével fogja levágni a plakátokat, amennyiben a bírósági döntés ellenére sem veszik le őket. 

Az ügyre Vitézy Dávid is reagált, hangsúlyozva, hogy Karácsony Gergelynek lényegesen több eszköz van a kezében, mint egy videó. 

A városképet csúfító reklámhálók elleni fellepést maximálisan támogatom, de a hangzatos Facebook-videók helyett a Főváros kezében lenne eszköz a példamutató fellépésre.

 – fejtette ki a volt közlekedési államtitkár.

Vitézy Dávid példaként egy kelenföldi tízemeletes épületről is megosztott egy fotót. Mint írta „a magas hirdetőoszlop tulajdonosa a Fővárosi Önkormányzat, ők adták bérbe a tíz emeletnyi reklámfelületet. Az egykor diákok szállásául szolgáló, ma hirdetőoszlopként hasznosított kollégiumépület pont a Fővárosi Önkormányzat tulajdona″ – írta a volt közlekedési államtitkár, rámutatva, hogy „teátrális gesztusok és jogászkodás″  helyett gyakorlati fellépést vár Karácsony Gergelytől. 

Vitézy Dávid rendszeresen bírálja a fővárosi vezetést. A volt közlekedési államtitkár legutóbb Budapest első számú problémáját is megnevezte. Véleménye szerint a főváros belefullad az autóáradatba, ezért úgy véli, hogy javítani kellene a fővárosban és környékén a közlekedést.

Mint írtuk, az LMP bejelentése szerint Vitézy Dáviddal is tárgyalnak a főpolgármester-jelöltségről. Habár a volt közlekedési államtitkár még nem erősítette meg az indulását, egy januári kutatás szerint máris 16 százalékon áll a főpolgármesteri versenyben.