Már nem kormánybiztos Szentkirályi Alexandra

2024.03.15. 12:30
Március 15-ével visszavonta a kormány Szentkirályi Alexandra hazai kommunikációért és az országmárka kialakításáért felelős kormánybiztosi megbízását. A bejelentés mindössze egy nappal azután érkezett, hogy a Fidesz nyilvánosságra hozta: Szentkirályi Alexandrát indítja a budapesti főpolgármesteri székért.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, március 14-én jelentette be Facebook-oldalán a Fidesz Budapest, hogy Szentkirályi Alexandrát indítja Karácsony Gergely ellen a júniusi önkormányzati választásokon a Budapest főpolgármestere pozícióért. Szentkirályi megtiszteltetésnek könyvelte el, hogy négy évig lehetett a magyar kormány szóvivője, a főpolgármester-jelöltség szintén megtiszteltetés és feladat számára.

Köszönöm a bizalmat, igyekszem minden tudásomat, megszerzett tapasztalatomat a város érdekében kamatoztatni, ugyanis hiszek abban, hogy Budapest többet érdemel!

– olvasható Facebook-bejegyzésében. Karácsony Gergely is reagált a bejelentésre, szerinte Szentkirályi jelölése szimbolikus volt, „mert ő nem Budapest szóvivője lesz, hanem a kormányé”. Karácsony kemény kampányra számít, ami inkább „propaganda-hadjárat lesz”, ugyanis a Fidesznek „nem ajánlata van Budapestnek, hanem hadüzenete”.

Magyar Közlönyben március 15-én hivatalosan is visszavonták Szentkirályi Alexandra eddigi titulusát, 

már nem hazai kommunikációért és az országmárka kialakításáért felelős kormánybiztos.

Orbán Viktor miniszterelnök aláírta a határozatot, úgyhogy a közzétételtől – vagyis a mai naptól – már hatályba is lépett. Noha a Kövér László által vezetett országos választmány még nem hagyta jóvá Szentkirályi indulását, de ez már csak formaság, hiszen a hivatalos bejelentés megtörtént, és már a volt szóvivő is elfogadta a felkérést.