Továbbra is keresik a rendőrök a Deák téri bántalmazót

2024.03.16. 06:59
Súlyosan megsérült február végén a férfi, aki egy budapesti vitában segíteni akart egy nőnek. A támadót azóta is keresi a rendőrség. Hollósy-Vadász Gábor pszichológus szerint hasonló esetekben mindig csoportosan érdemes közbeavatkozni.

Mint írtuk, egy férfi február 29-én, hajnalban hangosan vitatkozott barátnőjével a budapesti Deák téren, majd több alkalommal meglökte. A nő segítségére sietett egy férfi, aki súlyos sérülést szenvedett, miután az elkövető megütötte.

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a támadó ököllel ütötte állon a jó szándékú férfit, akihez mentőt kellett hívni.

Hollósy-Vadász Gábor pszichológus szerint a támadóhoz hasonló emberek nem tartanak a következményektől. Mint mondta, ha valaki nagyon agresszív lesz, nem tud racionálisan gondolkodni.

A szakember azt tanácsolja, hogy hasonló esetben azonnal értesíteni kell a rendőröket. Megjegyezte, hogy amennyiben a beavatkozás mellett dönt valaki, akkor ezt ne egyedül tegye, hanem csoportosan kérjen segítséget.

A támadót azóta se találják, ezért a terézvárosi rendőrök kérik, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”