Elfogták és letartóztatták a váci emberölés vádlottját

2024.03.17. 13:25
Elfogta a rendőrség, és elrendelték a letartóztatását a férfinak, aki március 4-én szökött el a házi őrizetből: kedden várták volna a Budapest Környéki Törvényszék épületébe a férfit, aki egyike volt annak a két személynek, akik egy járó motorral hátrahagyott autót akartak ellopni tavaly Vácon. A sportkocsi tulajdonosát a bűncselekmény elkövetése közben halálra gázolták.

A rendőrség elfogta, a Budakörnyéki Járásbíróság pedig elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki március 4-én elszökött a házi őrizetből. A férfit nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolják – közölte a Budapest Környéki Törvényszék vasárnap közleményben az MTI-vel.

Mint írták, a szökésben lévő férfit a rendőrök célzott keresés alapján Budapesten fogták el, és vasárnap a Budakörnyéki Járásbíróság ügyeletes bírája elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig. A döntés ellen a vádlott fellebbezéssel élt, így a végzés nem végleges, de végrehajtható – közölték.

A férfi egy ismerősével 2022. október 2-án szórakozott, italozott egy dohányboltban, ahová vásárolni érkezett egy férfi, aki – miután kiszállt az autójából – nem állította le az autóját. Ezt kihasználva a két vádlott beült az őrizetlenül hagyott járműbe.

A most elfogott férfi ült a vezetőülésbe, majd tolatni kezdett. Amikor ezt a sértett észrevette, kiszaladt, és a motorháztetőre hasalt, hogy megakadályozza a kocsi elvitelét. Akkor a férfi nagy sebességgel egy útpadkára hajtott, így a sértett a lendülettől leesett a motorháztetőről.

Ezután a sofőr irányt váltott, és nekiütközött először egy fának, aztán egy villanyoszlopnak. A balesetet követően az elkövetők kiszálltak az autóból, és távoztak a helyszínről. Csak akkor sikerült elfogniuk a rendőröknek az akkor csupán 23 éves fiatalembert, amikor a bátyja rábeszélte, jelentkezzen a nyomozónál.

Az autó tulajdonosát a mentők kórházba szállították, azonban a férfi olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy két nappal később életét vesztette.

Az elkövető ismerősét a Budapest Környéki Törvényszék első fokon hozott ítéletében bűnösnek mondta ki jármű önkényes elvétele miatt, ezért 1 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték.

A most elfogott férfi nyereségvágyból elkövetett emberölés elsőrendű vádlottjaként áll bíróság elé, emellett ellene a fogolyszökés vétségének megalapozott gyanúja miatt újabb büntetőeljárást indul – olvasható a közleményben.

A férfi egyébként 2023. július 5-től állt ingatlanhoz kötött bűnügyi felügyelet alatt, amelynek szabályait megszegte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport