Hadházy Ákos: Magyar Péter Lúdas Matyi helyett Döbrögi kirúgott íródeákja

2024.03.20. 17:22
A független országgyűlési képviselő részletesen kifejtette a véleményét Magyar Péterről. Hadházy Ákos elmondta, hogy több okból kifolyólag sem tartja hitelesnek a jogászt, és reméli, hogy az ellenzéki szavazóknak nem kell majd nagyon csalódniuk.

A független országgyűlési képviselő „Néhány utolsó mondat Magyar Péterről címen osztott meg egy videót közösségi oldalán. Hadházy Ákos szerint Varga Judit exférjének március 15-i rendezvénye jól mutatja, hogy „a kiábrándult ellenzéki közönség nagyon várja azt az embert, aki majd csodát tesz”. Igazat adott abban a jogásznak, hogy hiteles vezetőre lenne szükség, és abban is, hogy az ellenzék „akarva-akaratlan a hatalom érdekeit szolgálja”. 

Hadházy Ákos viszont nem tartja hitelesnek Magyar Pétert, mivel szerinte rengeteg kérdést vet fel a személye. Felidézte, hogy a jogász egyike volt azoknak, akik a rendszertől nulla munkáért horribilis pénzeket bezsebelve nézték némán a demokrácia leépítését. Hozzátette, hogy Magyar havonta több millió forintért töltött be kormányközeli pozíciókat.

Ha nem lenne annyira szomorú, mosolyognék azokon a kommentenken, amelyek szerint ő valamiféle Lúdas Matyi lenne. Maximum Döbrögi kirúgott, de addig jól fizetett íródeákja lehetett volna a mesében

– tette hozzá Hadházy. 

Megjegyezte, hogy amikor Magyar Péter vezette a Diákhitel Központot, számos olyan megkérdőjelezhető tétel merült fel, amit azóta kikért a központtól. Mint írta, a jogász 2019-ben Balatonhenyén indult volna polgármesterként, majd az utolsó pillanatban visszalépett, hogy ne essen el a Diákhitel Központ vezetésével járó millióktól. Szintén „hiteltelennek″ tartja, hogy Magyar Péter a rendszer lebontójaként nevezte meg magát. Véleménye szerint, habár viharos házassága volt Varga Judittal, „mégis végigasszisztálta felesége mellett a demokrácia leépítését.″  

Hadházy Ákos hiteles forrásokból úgy értesült, hogy Magyar Péter sokszor dicsekedett azzal: valójában „ő vezette az Igazságügyi Minisztériumot”. Úgy látja, hogy a Partizánnak adott első interjúban Magyar Péter egyértelművé tette, tiszteli Orbán Viktort, és felnéz rá, míg a második interjúban már a Fidesszel való koalícióba lépéséről is beszélt. Szerinte a jogász nem gondolja komolyan a magáról sugallt képet, vagy nincsen tisztában a rendszer lényegével.

A politikus arra is kitért, hogy a HVG cikkére „meglepően arrogáns választ adott, amely alapján nem tudja, hogy mi a különbség a szabad sajtó és a propaganda között”.

Hadházy Ákos elgondolkodott, érdemes-e folytatnia a politikát

Hadházy Ákos szerint felcsillant egy „fals remény”, hogy a kormányváltáshoz nem kell tenni semmit, csak várni a következő választásokat, és bízni az új vezércsillagban. Felidézte, hogy Bajnai Gordon szintén „messiásként” tért vissza 2012-ben, majd mégsem sikerült neki. Mint mondta, az ellenzéki körökben az új, külső szereplő felbukkanása nagy lelkesedést okozott, és csak remélni meri, „hogy nem csalódnak majd nagyon”.

„A következő időszak legfontosabb kérdése lesz számomra, hogy maradt-e az én álláspontomnak bármilyen támogatottsága az ellenzéki szavazók között, vagy a hamis reménytelenséget felváltja a hamis remény: nem kell küzdeni a tisztességes választásokért, így is győzni fogunk” – fejtette ki  Hadházy Ákos.

A politikus szintén kérdésesnek látja, hogy Magyar Péter berobbanása után van-e esély egy egységes, megújult és hiteles ellenzéki erő létrejöttére.