Kovács Zoltán nekiment Magyar Péternek: Következmények nélkül nem lehet hosszú távon ezt művelni

2024.03.21. 10:06
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár egy interjúban úgy fogalmazott, hogy Magyar Péter „képtelenségeket állít, mendemondákra alapozva próbál politikai karriert építeni”. Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke szerint a jelenség megmutatja az ellenzék tehetségtelenségét is.

Szerda délelőtt tíz órától tanúként hallgatták meg Magyar Pétert a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen, ahova jogi képviselői, köztük Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter is, elkísérték – írtuk a meghallgatásról szóló cikkünkben.

Magyar Péter többek között azt állítja, hogy manipulálták a Völner–Schadl-ügy iratait, és bizonyítékok – hangfelvételek – is a rendelkezésére állnak, de ezeket egyelőre nem mutatta be.

Kovács Zoltán a Hír TV Napi aktuális című műsorában arról beszélt, hogy Magyar Pétert „elhagyta a felesége, és elvesztette a kormányzati megbízásait”, ez pedig „láthatóan bosszúállásra sarkallja”. Az államtitkár úgy látja, hogy a Diákhitel Központ volt vezetője ezt egy „baloldali közegben” teszi, „meg kell nézni a jogi segítőit” és azt, hogy ki ad visszhangot a megnyilvánulásainak.

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője már hónapokkal ezelőtt a parlamentben, Jámbor András ellenzéki képviselő kérdésére nyilvánvalóvá tette: soha nem találkozott a végrehajtói kar volt vezetőjével, Schadl Györggyel, és nem is beszélt vele.

Kovács Zoltán szerint Magyar Péter

képtelenségeket állít, mendemondákra alapozva próbál politikai karriert építeni. A valóság majd meg fogja mérni az ő tetteit és kijelentéseit, ezért én azt gondolom, hogy következmények nélkül nem lehet hosszú távon ezt művelni.

Tegnap Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is megszólalt Magyar Péter kijelentéseiről.

Mesterházy Attila: El vannak keseredve az ellenzéki politikai töketlenség okán

Az MSZP volt elnöke, a Szocialisták és Demokraták alapítója szintén a Hír TV adásában arról beszélt, nem bánná, ha Magyar Péter állításai valóban igazak lennének, és „Rogán Antal vagy valaki belebukna”, ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyar Péter felbukkanása rámutat arra, az ellenzék mennyire tehetségtelenül csinálja a dolgát.

Jól mutatja azt a választói kétségbeesést, hogy pillanatokon belül bele tudnak szeretni egy új személybe, mert annyira várják már az ellenzéki érzelmű szavazók, hogy történjen valami. Ezt lehet csodavárásnak, messiásvárásnak is nevezni. Annyira el vannak keseredve az ellenzéki politikai töketlenség okán, annyira szeretnének hinni valamiben, hogy a rendszer leváltható, megváltoztatható

– mondta Mesterházy Attila, hozzátéve: ezért valamilyen formában érti a jelenséget.