Repkedő húszezresek és „Pedofidesz” – összeültek a képviselők Óbudán

2024.03.21. 16:23
Rendkívüli ülést tartott a III. kerületi képviselő-testület, amelyet a kormánypárti képviselők kezdeményeztek. A korrupciós ügy vizsgálatára vonatkozó javaslatukat viszont leszavazta a többség.

Az óbudai-békásmegyeri rendkívüli testületi ülésen tárgyalták Puskás Péter kormánypárti frakcióvezető előterjesztését, amellyel vizsgálatot kezdeményeztek, és felszólították a polgármestert, hogy 15 napon belül készítsen részletes beszámolót a nyomozásban érintett cégek önkormányzattal, annak intézményeivel és gazdasági társaságaival kötött szerződéseiről. Az ügyről itt írtunk bővebben.

A Telex tudósítása szerint a Városháza épülete előtt a Fidelitas aktivistái akcióztak: „Elég a Kiss László-féle DK-s korrupcióból” feliratú molinóval készültek, a polgármester lemondását követelték, valamint húszezreseket szórtak szét, amelyeken Kiss László arca szerepelt a „korrupciós pénz” felirat mellett.

Az ellenzék aktivistái is készültek: „Pedofidesz” és „pedofilbújtatók” feliratú molinókkal fogadták a kormánypárti képviselőket.

A lap beszámolója alapján Puskás Péter többek között arról beszélt, hogy a felhozott vádak nagyon súlyosak, bizonyíthatók is, és az önkormányzat által nyilvánosságra hozott szerződésekből nem ismerhető meg minden. Többek között azt szeretnék megtudni, hogy ki írta alá a szerződéseket.

Kiss László azzal vágott vissza, hogy „igaza van Karácsony Gergelynek, a Fidesznek nem üzenete, csak hadüzenete van a fővárosnak”. A kerületvezető úgy látja, a kormánypárt „putyini kampányba” kezdett, és el akarja terelni a figyelmet a pedofilbotrányról. A polgármester leszögezte, nem rejtenek el semmit, bárki megtekintheti a szerződési igazolásokat. Kiss László kitért egy még az előző kerületvezetés ideje alatt történt „óvodai abúzusról” szóló ügyre is.

Végül a polgármester mögötti többség leszavazta a kormánypártiak vizsgálatot követelő előterjesztését.