Kommentháború az Index cikke alatt: egymásnak üzengetett Orbán Balázs és Magyar Péter

2024.03.22. 14:06
Magyar Péter az Index cikke alatt, kommentben üzent Orbán Balázsnak, a miniszterelnöki politikai igazgatójának az egyik interjújával kapcsolatban. Orbán Balázs ugyanott válaszolt, és egy érdekes szóváltás kerekedett mindebből.

Emlékezetes, hogy Magyar Péter még az első Partizán-interjújában mondta azt, hogy Orbán Balázzsal egy társaságba tartoztak. A politikai igazgató viszont pár nappal később cáfolta, hogy barátok lettek volna.

A jelek szerint azóta sem lettek barátok: Orbán Balázs csütörtökön az RTL-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy Magyar Péternek szerinte nem a politikusokon kellene bosszút állnia. Azt is kijelentette, hogy Magyar szerinte mindenféle bizonyítékok nélkül, alaptalanul vádaskodik, és az egész fellépése nem több egy médiahekknél. 

Magyar Péter a Facebookon megosztott cikkünk alatt kommentben válaszolt neki. Azt írta: „Bazsi, tudod, az a gyanús, ami nem gyanús. Egyeztessek Kocsis Mátéval, mert már egymásnak is ellentmondtok. MCC, Libri hogy fizet? Eddig mennyibe volt az adófizetőknek a könyveid kiadása és a világ körüli turnék?”

Orbán Balázs erre később, péntek reggel válaszolt neki. „Köszönöm, hogy kérdezed! A könyvem jól fut, több 10 millió forintos bevételt hoz az alapítványnak, onnan pedig minden visszaforog a tehetséggondozásba. Úgyhogy nagy az öröm.

És köszönöm az érdeklődésedet is, de sajnos nincs üresedés Libri- és MCC-vonalon, nem tudunk úgynevezett zsíros állásokban alkalmazni, mert mi ezekre rendre komoly embereket keresünk. További jó flúgos futamot! 

– írta. 

Magyar Péter nem maradt adós, úgy reagált: „Orbán Balázs, elfelejtettél rá válaszolni, hogy a világkörüli turnédat és a hazai rendezvényeidet ki fizette, amelyekkel próbáltál a »hiánypótló« irományod köré figyelmet szerezni. Hány ezer példányt osztottál ki ingyen a Fidesz-közeli szereplőknek? Ezeket ki fizette? Illetve ha a könyvbemutatóidhoz kapcsolódó terembérleteket, szervezési költségeket az MCC vagy a Libri fizette (ne adj' Isten valamelyik minisztérium), akkor kérlek, világosíts fel minket, hogy a te könyved promotálása mennyiben szolgál tehetséggondozási vagy egyéb célokat.”

Röviden, hány rendezvény volt, milyen költséggel, ki fizette (azt tudjuk, hogy nem te) és miért? Köszi!

– fogalmazott Magyar Péter. Erre egyelőre nem érkezett válasz.

Starcz Ákos, az Index vezérigazgatója a Libri felügyelőbizottságának a tagja.