Magyar Péter elárulta: egy profi testőrre bízta az életét

2024.03.25. 20:33
Egykor a rendőrség különleges egységénél kapott profi kiképzés az a testőr, aki jelenleg Magyar Péter biztonságát felügyeli. A jogász szerint főként telefonon, írásos üzenetekben kapott fenyegetéseket, míg személyesen csak támogató visszajelzéseket.

A jogász múlt hét hétfőn közösségi oldalán jelentette be, hogy elfogadja a felajánlott 24 órás személyi védelmet, mert ahogy írta, „a maffia Budapesten és Palermóban is hasonlóan működik”. 

A Blikk a személyi védelméről kérdezte Magyar Pétert, aki kifejtette:

a testőrének nincs fegyvere, de korábban profi kiképzést kapott a rendőrség különleges egységénél, amelyhez azóta nincs köze.

A jogász hozzátette, hogy főként telefonon, írásos üzenetekben és hozzászólásoknál kapott fenyegetéseket, de „szemtől szemben csak pozitív, támogató visszajelzések” érkeztek hozzá. 

A Blikk Magyar Péter mellett egy személyvédelemmel foglalkozó vezető szakembert is megkérdezett arról, hogy milyen védelmi csapat nyújthatna teljes biztonságot egy megfenyegetett személynek. Iványi Gábor, a Security Expert Kft. tulajdonosa szerint

egy igazán komoly támadásnál még tíz ember is kevés lehet ahhoz, HOGY megvédje a kiszemelt személyt.

Spontán akcióknál, provokációknál viszont úgy látja, hogy egy-két jól kiképzett testőr is elegendő lehet. Magyar Péter testőrével kapcsolatban a szakember hozzátette, hogy azok, akik a rendőrség különleges egységénél szereztek tapasztalatot, azok biztosan komoly közelharc-, önvédelmi és fegyverhasználati ismeretekkel rendelkeznek.

A fenyegetések miatt kellett a védelem

A jogász elsőként februárban írt arról, hogy válogatott fenyegetéseket is kap, ezért biztonsági szakemberek 24 órás védelmet javasoltak számára. Mint írtuk, Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje az elmúlt hetekben a kormányra tett terhelő nyilatkozataival felkavarta a magyar közélet állóvizét. Az állami cégekben betöltött pozícióiból távozó Magyar március 15-én bejelentette, hogy pártot alapít, és célja, hogy elinduljon a júniusi Európai Parlamenti választásokon.

Magyar Péter ígéretei szerint kedden még azelőtt közzéteszi az állításait bizonyító hangfelvételeket, hogy belépne az ügyészség épületébe. A jogász szerint olyan bizonyítékai vannak, hogy „sem a kormány, sem a legfőbb ügyész nem tehet mást, mint hogy benyújtja a lemondását”. A volt feleségéről készített hangfelvételről és a készítési okokról hétfőn beszélt részletesen.