Rendőrök vitték ki egy épületből az egyik győri polgármester-jelöltet

2024.04.02. 18:40
Rendőrök vitték el a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit (GYHG) Kft. székházából Pintér Bence újságírót, aki civil jelöltként indul az önkormányzati választáson.

A történtekről Pintér Bence számolt be a Facebook-oldalán, ahol azt írta, egy olyan bírósági végzéssel akart bemenni a GYHG székházába, amely kimondja, hogy a cégnek ki kell adnia a tőlük kikért közadatokat.

„Januárban egy év pereskedés után az önkormányzati tulajdonú kukás céggel, a GYHG-vel szemben indított közadatperemben kimondta a Kúria, hogy a cégnek ki kell adnia alvállalkozóinak listáját. El kell árulniuk, hogy mely cégnek milyen munkára és mennyi pénzt fizettek ki adóforintjainkból 2021-ben és 2022-ben. A GYHG azonban a kúriai döntés ellenére sem hajlandó ezt elárulni” – írta Pintér Bence.

Hozzátette, „kedden a Kúria ítéletét személyesen kézbesítve fel akartam szólítani Nagy Csaba igazgatót, hogy tegyen eleget a harmadfokú bírósági döntésnek, és adja át az adatokat. A biztonsági szolgálat azonban azt mondta, hogy sem ő, sem a helyettese, sem senki olyan nincs az épületben, akivel tudunk beszélni, és dokumentumot sem vesznek át tőlünk”.

Ezután megkíséreltem bejutni az épületbe, de először a biztonsági őrök, majd az általuk riasztott rendőrség állta utamat, utóbbiak végül kivezettek az önkormányzati cég területéről. Természetesen vissza fogok térni, nem adom fel

– írta a jelölt, majd megjegyezte, „a Dézsi–Borkai-korszakot a titkolózás jellemezte. Júniusban véget vethetünk ennek, és végre arra költhetjük el a város pénzét, amire kell: az óvodákra, a bérlakások építésére és felújítására, az utakra, valamint a közösségi közlekedés megszervezésére”.

Győrben egyébként a jelenlegi városvezető, Dézsi Csaba András, valamint elődje, Borkai Zsolt is indul a választáson. Kettejük között volt pár kemény üzenetváltás az utóbbi időben.

Az még kérdéses, hogy az ellenzék fel tud-e sorakozni egyetlen jelölt mögé a városban: nemrég egy DK-s sajtótájékoztatón – amelyen három párt (a DK, az MSZP és a Párbeszéd) országos együttműködéséről esett szó – is azt mondták, hogy Győrben még kérdéses a helyzet.