Vitézy Dávid hiába várja a főpolgármester-jelöltek válaszát

2024.04.02. 13:17
Vitézy Dávid hiába várja a főpolgármester-jelöltek válaszát a Tiszta kampányt! című felhívására, eddig nem sok visszajelzés érkezett. Szerinte Szentkirályi Alexandra csak a TikTokon és a kormánymédiában szerepel, Karácsony Gergely pedig inkább az ő lejáratásával van elfoglalva.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt azt írta közösségi oldalán, hogy már két hete várja a választ a Tiszta kampányt! című felhívására, amelyben egyebek mellett vitára hívta a főpolgármester-jelölteket.

A Fidesz jelöltje, Szentkirályi Alexandra hallgat, nem válaszolt, csak TikTokon és a kormánymédiában szerepel. A hivatalban lévő főpolgármester, Karácsony Gergely pedig különböző kifogásokat keres, és halogatja a vitát, ehelyett inkább a lejáratásommal van elfoglalva, ráadásul ezt javarészt közpénzből teszi

– írta Vitézy, hozzátéve, hogy Karácsony hol a jegyrendszer, hol a Bubi kapcsán támad valótlan vádakkal. Közölte azt is, hogy egyedül a Jobbik jelöltje, Brenner Koloman írta alá a dokumentumot, és a Mi Hazánk jelöltje sem válaszolt. 

A közlekedési és városmobilitási szakértő tájékoztatott arról is, hogy készen áll arra, hogy Budapest jelenéről és jövőjéről vitázzanak, és továbbra is várja a főpolgármester-jelöltek válaszát és aláírását.

Vitézy Dávid március 20-án írt levelet a jelölteknek, amiben azt kérte tőlük: vállalják, hogy „tisztességes kampányt” fognak folytatni. Szerinte számos kérdésben eltér a véleményük, de hisz abban, hogy közösen példát tudnak mutatni a demokratikus politikai kultúrából. „És olyan kampányt tudunk folytatni, mely egymás lejáratása helyett Budapest jövőjéről és szakpolitikai elképzeléseinkről szól.”

Vitézy március 19-én jelentette be hivatalosan, hogy indul a főpolgármester-választáson, így ő lehet a kormánypárti Szentkirályi Alexandra mellett a jelenlegi városvezető, Karácsony Gergely egyik legkomolyabb kihívója. A volt közlekedési államtitkár álláspontja az, hogy öt súlyos problémával kell szembenézni Budapesten, amelyekről itt írtunk.