Keresett bűnözőket fogtak el BKK járatain

2024.04.04. 12:23
Öt embert is elfogtak a rendőrök márciusban, miután több alkalommal ellenőrizték a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatait. A 28-as villamoson három embert is előállítottak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) stratégiai partnerséget kötöttek, így az utasok biztonsága érdekében rendszeresen ellenőrzik a közösségi közlekedési eszközöket.

Mint írták, a rendőrök márciusban az 1-es és a 28-as villamosvonalon kívül az M3-as metróvonalat, megállóhelyeket és az aluljárókat is ellenőrizték. 

Március 14-én a járőrök az Újpest-Központ és Kőbánya-Kispest között közlekedő M3-as metrószerelvényeken és megállókban nem tapasztaltak jogsértést.

A 28-as villamos vonalát március 20-án ellenőrizték, ahol elfogtak egy nőt, akit költségvetési csalás miatt köröztek.

A rendőrök szintén azonosítottak egy férfit, aki ellen két körözés volt érvényben, majd egy másik férfit lopáson értek tetten.

A rendőrök március 28-án az 1-es villamos vonalát ellenőrizték. A járőrök elfogtak egy nőt, akit szabálysértés miatt köröztek, míg a férfit eltiltás hatálya alatti járművezetésen érték tetten. 

Az ellenőrzésnél a rendőrök nemcsak a BKK járatait, hanem az útvonal mentén közlekedő gépjárműveket is ellenőrzik. Hozzátették, hogy a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve várhatóak még hasonló ellenőrzések.