Bezár Hosszú Katinka belvárosi étterme

2024.04.05. 17:07
Hosszú Katinka és férje, Layber-Gelencsér Máté még 2022-ben nyitotta meg házhoz szállítással is foglalkozó éttermét, a Kooolt a fővárosban. Jelentős mérföldkőhöz érkezett most az olimpikon élete: a következő héten egyszerre ugorhat fejest a Duna Aréna vizébe, hogy részt vegyen a párizsi olimpiát megelőző országos úszóbajnokságon. és csukódik be vendéglátó egységének ajtaja véglegesen.

Bezár Hosszú Katinka belvárosi, Koool nevű étterme – derül ki a Koool by Katinka Facebook-bejegyzéséből. A sportoló januárban még arról posztolt közösségi oldalán, hogy üzlettársra van szüksége, akivel közösen tudja elérni üzleti céljait.

Sokáig úgy tűnt, a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónő, a 34 éves, Iron Lady néven is ismert Hosszú Katinka egyre tudatosabban készül az élsport utáni civil életre, amelyben leginkább üzletasszonyként és édesanyaként képzeli el magát.

Ahogyan a sportban is, Hosszú – férjével, Layber-Gelencsér Mátéval – a civil pályán kitűzött célok tekintetében is valóra váltotta terveit. Minderre a korona 2023 augusztusában került fel, amikor megszületett első gyermekük, Layber-Gelencsér Kamília.

Az Iron Lady Instagram-oldalára is felkerült egy fotó márciusban, amely megörökítette, hogy féléves kislányát először vitte magával edzésre: a kis Kamília apja, Gelencsér Máté karjából szurkolt édesanyjának.

Néhány nap, és bezár Hosszú Katinka étterme

Az élsportolói létet megunva, azonban még gyermekük születése előtt, 2022-ben vágott bele a pár a vendéglátói-üzleti életbe: megnyitották a Kooolt, a házhoz szállítással is foglalkozó éttermüket a fővárosban. Az éttermet az a gondolat hívta életre, hogy megmutassák, az egészséges, tápláló, allergén-, glutén-, tej- és cukormentes étkezés is lehet izgalmas, finom és megfizethető.

Hosszú Katinka jó ideje vágyott arra, hogy olyan menüt rendelhessen magának akár egy hétre vagy egy hónapra előre, ami valóban egészséges, tele van fontos tápanyagokkal, miközben nem unalmas és íztelen. Hosszú Katinka az étteremben fogyasztható vagy az onnan megrendelhető ételeket Móricz Kitti séffel – egykori személyi szakácsának szakmai támogatásával – alkotta meg.

Mostanra azonban úgy tűnik, az úszó olimpikon élete elválaszthatatlan a sporttól, sőt mi több, az élsporttól. Ahogyan arról az Index is beszámolt, Katinka legutóbb a 2022-es római Európa-bajnokságon indult, most azonban visszatér a jövő heti országos úszóbajnokságon: 100 méter pillangón, valamint 200 és 400 méter vegyesen adta le nevezését. Célja, hogy kijusson a hatodik olimpiájára. A 2024-es CXXVI. Úszó Országos Bajnokságot 2024. április 9. és 12. között tartják meg Budapesten, a verseny helyszíne a Duna Aréna lesz.

A bajnokság hetének kezdetén hatalmas változás köszönt be Hosszú Katinka életében. Április 8-án, hétfőn, egy nappal a verseny kezdete előtt bezár a Koool étterem, Hosszú Katinka és Layber-Gelencsér Máté megvalósult vendéglátói álma. Erről az étterem Facebook-oldalán tájékoztatott.

Kedves Vendégeink! A Koool hétfőtől sajnálatos módon véglegesen bezár. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést és bizalmat, nálunk a minőség és a vendégek, Ti voltatok az elsők. Mivel a minőség romlásával járt volna a Koool továbbhaladása a jelenlegi gazdasági helyzetben, ez Veletek, a vendégekkel szemben nem lett volna etikus, így a bezárás mellett döntöttünk

– áll az étterem bejegyzésében.

A sportoló a döntést megelőzően, még januárban arról posztolt közösségi oldalán – a Koool éttermet is megjelölve bejegyzésében –, hogy üzlettársra van szüksége. „További álmaink vannak fejlődésre, értékesítésre, amelyet immáron csapatban szeretnénk megvalósítani – fogalmazott Katinka. – Keresünk magunk mellé egy hasonlóan ambiciózus, kreatív és lelkes üzlettársat, akivel közösen tudjuk elérni céljainkat.”