Magyar Péter is felkerült a CÖF dollárbaloldalos kampányplakátjaira

2024.04.05. 17:41
Magyar Péter került a momentumos Fekete-Győr András helyére a Civil Összefogás Fórum (CÖF) plakátján, amelyen a dollárbaloldal politikusait ábrázolják. Magyar már reagált is.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Megvették őket feliratú, plakátokat és reklámszpotokat felvonultató kampányához a Dead Kennedys punkzenekar 1980-as évekbeli fotóját használta fel, és ebből már volt is némi problémájuk.

A plakátokon eredetileg Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András volt látható fehér ingben, amelyre festékszóróval dollárjelet fújtak – utalva a 2022-es választási kampányhoz kapott külföldi támogatásra.

Most azonban változott a felállás. A CÖF pénteken posztolt egy videót arról, hogy „Magyar Pétert is megvették kilóra”. Ebben a videóban már más a felállás: 

Karácsony Gergely átkerült a plakát szélére, Fekete-Győr András helyére (aki teljesen eltűnt), és Karácsony központi helyét vette át Magyar Péter.

„Magyar Péter csak egy újabb dollárbaloldali politikus” – állítja a szervezet. 

„Gyurcsány-show” helyett itt a „Magyar-show” 

A CÖF a videó előtt, még a múlt heti hangfelvétel nyilvánosságra hozatalakor kiadott egy közleményt is, amelyben a fentieknél is továbbmentek.

Ott azt írták:

Magyar Péter egy megátalkodott áruló, akinek nincs helye a közéletben.

„A barátait, gyermekei anyját és a politikai családját eláruló politikusreménység nagy szívességet tett ezzel Gyurcsánynak, Karácsonynak és a többi bukott baloldali politikusnak – az általa keltett ribillióra figyelve nem esett annyi szó a főpolgármester tragikus városvezetéséről, a guruló dollárokkal kilóra megvett balos pártok botrányáról” – írta a CÖF, megjegyezve, hogy már nemcsak „Gyurcsány-show” van, hanem „itt a gyenge Magyar-show” is.

„A mai napon általa közzétett, jogilag aggályos körülmények között, titokban rögzített felvétel egy szégyen, és csupán arra alkalmas, hogy volt feleségét, gyermekei anyját hozza kellemetlen helyzetbe. Felmerül bennünk a kérdés, hogy milyen ember az, aki ilyen aljasságra képes? Egyáltalán van-e még helye a közéletben? Szerintünk a válaszok egyértelműek, annak fényében különösen, amit reagált a hangfelvételre Varga Judit, korábbi igazságügyi miniszter” – írták.

Magyar Péter máris reagált

A jogászból lett politikus az rtl.hu-nak azt mondta, nem lepte meg, hogy feltűnt a CÖF plakátjain. „Rogán Antaltól minden kitelik, mint azt eddig is láttuk” – mondta, majd hozzátette:

ez a kampány is egy elkeseredett hatalom utolsó, elkeseredett próbálkozása, hogy megpróbáljon bármilyen eszközzel lejáratni. Úgy vélem, mindezek után az Állami Számvevőszék nem tehet mást, mint hogy vizsgálatot indít ezek ellen az álcivil szervezetek ellen, amelyek állami pénzből, az adófizetők milliárdjaiból tevékenykednek, miközben mindenki tudja, hogy kinek az érdekeit szolgálják.

Kitért arra is, hogy a CÖF kiragadta a kontextusból az a mondatát, amelyben azt mondta, hogy „alapvetően én egy liberális ember vagyok”. Magyar Péter erre reagálva közölte, hogy ott a politikai irányultságának fejlődéséről beszélt. „Több, mint nevetséges a vád, hogy én liberális lennék. Nemzeti-liberális, majd konzervatív voltam, és konzervatív vagyok ma is” – tette hozzá. Végül megjegyezte azt is, hogy nem tartja magát „dollárbaloldali politikusnak”, és nincs szó arról, hogy a mozgalma amerikai eredetű pénzeket kaphat.

A Diákhitel Központ korábbi vezetője, Varga Judit volt férje egyébként nemrég arról is beszélt, hogy milyen szervezeti struktúrával lépne be a magyar politikai életbe.