Magyar Péter vitázni akar, Gyurcsány Ferenc máris lepattintotta

2024.04.07. 17:23
Magyar Péter vitára hívta Orbán Viktor miniszterelnököt és a Demokratikus Koalíció elnökét, Gyurcsány Ferencet. Az ellenzéki párt már reagált is a felkérésre.

„A magyar emberek megérdemlik, hogy tisztán lássanak, és úgy tudjanak dönteni a június 9-i választáson, hogy ismerik a három oldal vízióját Magyarország és a magyar emberek jövője kapcsán. Ezennel kihívom Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet egy hármas élő vitára a köztelevízióban. Az időpontban rugalmas vagyok. A vitát akár Hajdú (áfacsaló) Péter is vezetheti” – fogalmazott közösségi oldalán a Diákhitel Központ korábbi vezetője, Magyar Péter.

Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje azonban még oda is szúrt egyet a címzetteknek, mint fogalmazott, „megbízhatják egymást is a vitában történő képviseletre, hiszen mindenki tudja, hogy a három oldal valójában kettő”.

Magyar Péter egyébként hasonló kijelentést tett Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban a szombati demonstráción is. Akkor azt állította, „Gyurcsány Ferenc a pillére és a biztosítéka a NER-nek”, és hogy Orbán Viktor mindig vele akar megvívni, mert őt mindig legyőzheti.

A Demokratikus Koalíció gyorsan reagált a felkérésre. Lapunkhoz eljuttatott közleményükben azt írták, európai parlamenti és önkormányzati választás előtt állunk, a vita indokolt, a vita a demokraták világában szükséges. De Gyurcsány Ferenc helyett más venne benne részt.

Amennyiben a vitakezdeményezés az európai parlamenti választásokra vonatkozik, Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd közös listavezetője áll rendelkezésre. Amennyiben a kezdeményezés egy polgármesterjelölti vitáról szól, az adott település DK-s polgármesterjelöltje lesz Magyar Péter vitapartnere

– jelentették ki. „Mi demokraták vagyunk, ott leszünk az EP-listavezetői és a polgármesterjelölti vitákon is” – szögezték le.

Deutsch Tamás is reagált

Vasárnap Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője is reagált a vita híréré közösségi oldalán. Mint fogalmazott, „május 3-án ér véget az európai parlamenti választásokon induló pártok listaállítása. Ezután minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel kész vagyok vitázni. Diktafonnal és nadrágszíjjal is lehet jönni”.