Magyar Péter vállalja a vitát Deutsch Tamással és Dobrev Klárával

2024.04.13. 17:21
Magyar Péter az eredeti szándékai szerint Orbán Viktor miniszterelnökkel, valamint Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével szeretett volna vitázni, de kész leülni Deutsch Tamással és Dobrev Klárával is.

Magyar Péter vitára hívta Orbán Viktor miniszterelnököt és a Demokratikus Koalíció elnökét, Gyurcsány Ferencet – írtuk április 7-én. A Demokratikus Koalíció erre válaszul azt ajánlotta, „amennyiben a vitakezdeményezés az európai parlamenti választásokra vonatkozik, Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd közös listavezetője áll rendelkezésre”.

Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti listavezetője is megszólalt: „Május 3-án ér véget az európai parlamenti választásokon induló pártok listaállítása. Ezután minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel kész vagyok vitázni. Diktafonnal és nadrágszíjjal is lehet jönni. Ennyi”.

Magyar Péter – aki a Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA) listavezetője lehet az EP-választáson – a Facebook-oldalán úgy fogalmazott, „tudomásul veszem, hogy mind Orbán Viktor, mind Gyurcsány Ferenc gyáva ahhoz, hogy az ország nyilvánossága előtt élő vitában vitassuk meg a hazánk sorsát”. 

„Tudomásul veszem, hogy nem akarnak számot adni arról, hogy miként tették Magyarországot 20 év alatt az unió legkorruptabb és második legszegényebb országává. Tudomásul veszem, hogy egyikük sem mer beszélni az egészségügy és az oktatás siralmas állapotáról és az ország előtt tornyosuló valódi problémák tömkelegéről. Továbbra is elvárom, hogy Orbán Viktor kérjen bocsánatot a bicskei áldozatoktól az ország nyilvánossága előtt” – írta.

Egyben jelzem, hogy a két gyáva »államférfi« menekülésétől függetlenül bármikor kész vagyok a TISZA Párt nevében leülni Deutsch Tamással és Dobrev Klárával a köztelevízió élő adásában megvitatni a fenti kérdéseket

– közölte a TISZA alelnöke.