Ungár Péter az összefogás kampánynyitójáról: Ez térugrás volt egy alternatív valóságba

2024.04.14. 15:49
A DK–MSZP–Párbeszéd-összefogás vasárnap megtartotta a kampánynyitó eseményét, amire az LMP társelnöke, Ungár Péter a közösségi oldalán reagált. Szerinte Karácsonyék eseménye időutazás volt, „egy térugrás egy alternatív valóságba”, és nevetségesnek tartja, hogy győzelemben és az Orbán-kormány leváltásában reménykednek ezzel a szövetséggel.

Mint megírtuk, a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd összefogása vasárnap megtartotta a kampánynyitó eseményét, ahol beszédet mondott többek között Karácsony Gergely főpolgármester, Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, EP-listavezető és Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, EP-képviselőjelölt.

Az LMP társelnöke, Ungár Péter pedig nem is várt sokat, közösségi oldalán reagált a rendezvényen elhangzottakra.

Ez inkább volt egy időutazás vagy egy térugrás egy alternatív valóságba

– kezdte Facebook-bejegyzését Ungár, majd hozzátette, hogy „történelminek biztosan nem nevezhető a szövetség (hiába mondták ezt többen is a felszólalók közül), hiszen az elmúlt tíz évben a háromból két párt mindig összefogott valamelyikkel”. 

Aki őszintén, röhögés nélkül tudja azt mondani, hogy a júniusi EP-választáson előrehozott választásokat ki tud kényszeríteni, az hamis reményt árul az ellenzéki szavazóknak, ami véleményünk szerint súlyos hiba

– véli az LMP-s politikus, miután kifejti, hogy a 2022-es történelmi vereség után eléggé elrugaszkodott dolog azt hinni, hogy június 9-én legyőzhetik a Fideszt, majd már másnap előrehozott választásokat írhatnak ki a hatalom leváltására. Ungár ezt inkább nevetségesnek tartja.

Véleménye szerint négy évvel ezelőtt ez egy „remek kampányesemény lehetett volna”, de ha a történelmi vereség után két évvel pontosan ugyanazzal a taktikával jön elő az összefogás, mint akkor, az a múlt politikája lesz, és ugyanúgy meg fog bukni, mint 2022-ben. Ez pedig „joggal okoz dühöt és csalódottságot a szavazókban”. Szerinte Karácsony pont ezt tette, ők viszont ennek pont az ellenkezőjét fogják.

A DK listáját vezető Karácsony Gergely és Szentkirályi Alexandra harca a régi lemez, amiben mindkét fél jól érzi magát, Vitézy Dávid a változás, amivel egyik oldal sem tud mit kezdeni. Ez a mai naptól mindenki számára egyértelművé válhat

– zárta gondolatait az LMP társelnöke. Szerinte az önálló zöldalternatíva Vitézy és az LMP a júniusi választásokon.

Reagált a Fidesz is

Az ellenzéki összefogás kampánynyitó eseményére a Fidesz közleményben reagált, amelyben azt „Gyurcsány Ferenc és a baloldal rendezvényének” nevezte.

Gyurcsány Ferenc és a baloldal egyszer már tönkretette az országot, és hazudtak reggel, éjjel meg este. Ha ma Gyurcsány Ferenc és a baloldal dönthetne, belevinnének minket a háborúba, tudjuk jól, hiszen Gyurcsány Ferenc leírta, hogy aki nem akar meghalni Ukrajnáért, az pocsék ember

– fogalmaz a közlemény.

Hozzátették, hogy „a június 9-i választás tétje ez: háború vagy béke?!”

„A kormány és a kormánypártok békét akarnak, a dollárbaloldal azonban háborúpárti” – olvasható a közleményben.