A Fidesz is összegyűjtötte a szükséges aláírásokat

2024.04.20. 13:16
A Fidesz szombaton kora délután a Facebookon közölte, hogy összegyűjtötték az európai parlamenti választásokon való induláshoz szükséges aláírásokat.

A Fidesz a közösségi felületén közölte, hogy sikerült összegyűjteniük az EP-választáson való induláshoz szükséges 20 ezer aláírást. A nagyobbik kormánypárt közölte, hogy a munkát tovább folytatják.

Mint írják, 50 ezer aktivistájuk 1200 helyszínen gyűjti az aláírásokat országszerte.

Magyarország békéjének megőrzése csak a magyar emberek támogatásával lehetséges

– írják a bejegyzésükben. Azt is megjegyezték, hogy ez lesz minden idők legerőteljesebb EP-kampánya.

Az európai parlamenti választásra készülve Választási Manifesztumot fogadott el a Fidesz pénteken. A dokumentum tartalmát Orbán Viktor miniszterelnök ismertette a kormánypártok EP-választási kampányindító rendezvényén, és már el is érhető a párt közösségi oldalán.

Magyar Péter pártja volt az első

Korábban Magyar Péter is beszámolt arról, hogy pártjának, a Tisza Pártnak elsőként sikerült összeszednie az EP-választásokon való induláshoz szükséges aláírásokat.

Hozzátette, hogy szombaton a fővárosban több helyszínen is ott lesznek az önkénteseikkel, a pesti oldalon többek közt a Göncz Árpád városközpontnál, a Lehel téri piacnál, a Nyugati pályaudvarnál és a Blaha Lujza téren, a budai oldalon pedig többek közt a Széll Kálmán téren, a Déli pályaudvarnál és a Móricz Zsigmond körtéren.

Pontosan ötven nap múlva önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek Magyarországon, a hivatalos kampányidőszak szombaton kezdődött az aláírásgyűjtéssel. Kampányindító nagyelemzésünket itt olvashatják.