Kósa Lajos Magyar Péternek: Vegyen inkább egy csokor virágot Varga Juditnak

2024.04.23. 20:38
A Fidesz alelnöke tuskóságnak tartja, hogy Magyar Péter éppen május 5-re, anyák napjára szervez demonstrációt. Kósa Lajos szerint a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) alelnöke egy „tőrőlmetszett ballibsi″, aki nem a Fidesztől, hanem a Demokratikus Koalíciótól és a Momentumtól veszi el a szavazókat.

Ahogy az Index beszámolt róla, Magyar Péter május 5-re, éppen anyák napjára hirdette meg következő tüntetését. A debreceni eseményről Kósa Lajost kérdezte a 444.

A Fidesz alelnöke tuskóságnak nevezte, hogy a Tisza Párt alelnöke anyák napjára szervez demonstrációt. Mint mondta, az ötlet „a normális gondolkodás teljes hiányát” jelzi. Szerinte Magyar Péterben „semmi normális gesztus nincs, ami jól jellemzi a személyiségét is”. Hozzátette, normális esetben az emberek születésnapon sem tartanak gyászünnepséget, ahogy október 6-án sincs örömparti. Magyar Péter helyében inkább venne egy csokor virágot a volt feleségének, Varga Juditnak, mert bármi történt, csak „szült neki három gyermeket”.

Kósa Lajos nem ért egyet azzal, hogy a Tisza Párt alelnöke egy jobbközép erő lenne.

Magyar Péter egy tőrőlmetszett ballibsi, baloldali ellenzéki erő, nem is tőlünk veszi el a szavazatokat

– fejtette ki a Fidesz alelnöke.

Hozzátette, Magyar Péter személye leginkább a Demokratikus Koalícióra, Gyurcsány Ferencre és a Momentumra veszélyes, nem a Fideszre. Kósa Lajos szerint Magyar Péter legalább annyira jobboldali, mint Márki-Zay Péter.

Arra a kérdésre, miért szerepel egy hirdetésben a Demokratikus Koalíció elnöke és Magyar Péter, arról Kósa Lajos elmondta, a Tisza Párt elnöke pont olyan, mint Gyurcsány Ferenc. Úgy látja, a közös pont a két politikusban, hogy külföldről fizetik őket. 

Megjegyezte, „akinek egy kicsi esze van, az tudja, hogy Magyar Péter egy olyan csávó”, aki titokban, zsarolási céllal hangfelvételt készített a saját feleségéről. Mint mondta, ezt nem a Fidesz találta ki, és „az iPhone-nak a gombját nem Rogán Antal nyomogatta az asztal alatt”. Kósa Lajos szerint „a legvadabb összeveszés alatt sem csinál ilyet az ember”.

Magyar Péter nagy létszámú tüntetését nem kormány-, hanem ellenzékváltó hangulatnak tartja. Véleménye szerint ilyenkor örülnek egy olyan messiásnak, mint a Tisza Párt alelnöke. Hozzátette, a politika egy hosszútávfutás, Magyar Péter viszont még egyetlen választást sem élt át.