Közterületet neveztek el a tragikus körülmények között meghalt 21 éves rendőrről

2024.04.24. 20:05
Szerdától a „Mátyás Balázs Tamás tér” nevet viseli az Újpesten az Iglói út és a Fóti út kereszteződése mellett található közterület, amelyet a 21 évesen, tragikus közlekedési balesetben elhunyt Mátyás Balázs Tamás őrmesterről neveztek el.

Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés a tragikus körülmények között, 21 éves korában elhunyt Mátyás Balázs Tamás rendőrnek emléket állító közterület-elnevezést. Mostantól Újpesten, az Iglói út és a Fóti út kereszteződése melletti terület a „Mátyás Balázs Tamás tér” nevet viseli. Az indítványt az elhunyt szülei nyújtották be. 

Mátyás Balázs Tamás posztumusz törzsőrmester, a IV. kerületi Rendőrkapitányság járőre mindössze 21 éves volt, amikor egy riasztáshoz igyekezve 2018. február 15-én éjjel a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében egy közúti közlekedési balesetben életét vesztette. A fiatal rendőr vétlen volt. Halálát követően az őrmestert Magyarország Belügyminisztere posztumusz rendőr törzsőrmesterré léptette elő, és a „Szolgálat halottjává” nyilvánította.

A tér ünnepélyes átadásával egybekötött megemlékezést szerdán tartották, ahol beszédet mondott a fiatalon elhunyt rendőr édesapja, valamint Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya és Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere.