Egy volt buszsofőr szerint Vitézy Dávid cserben hagyta a BKV-dolgozókat

2024.04.28. 13:24
Nem hisz abban Nemes Gábor, a Demokratikus Koalíció szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikusa, hogy Vitézy Dávid betartja majd a főpolgármester-jelölti vállalásait. Ezt azzal támasztotta alá, hogy BKV-s buszsofőrként dolgozott, amikor Vitézy a BKK vezérigazgatója volt, és akkor úgy érezte, cserben hagyta őt és munkatársait.

Sajtótájékoztatót tartott vasárnap a Demokratikus Koalíció (DK), ahol Nemes Gábor, a párt szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikusa – egykori BKV-buszsofőr – megkérdőjelezte Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szavahihetőségét.

Úgy véli, Vitézy nem róhatja fel Karácsony Gergely főpolgármesternek azt, hogy előbbi szerinte cserben hagyta a busz- és villamosvezetőket, ugyanis Nemes Gábor volt BKV-s buszsofőrként emlékszik arra, hogy a BKK volt vezérigazgatója „hányszor rúgott bele a járművezetőkbe”.

Hogyan is bízhatnánk meg Vitézy Dávidban, amikor a mostani jelölti ígéreteit már akkor sem tartotta be, amikor BKK-vezérigazgatóként megtehette volna?

– tette fel a kérdést.

Nemes Gábor Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóján felidézte, hogy 2013-ban, a „kiszervezés idején” nem voltak megfelelőek a buszvezetők munkafeltételei a rend fenntartásához a járatokon, továbbá szerinte trükkökkel kényszerítették át a járművezetőket a Volánbuszhoz az agglomerációs feladatok átadásakor.

Vitézy Dávid eddig egyik pozíciójában sem bizonyította be, hogy alkalmas lenne főpolgármesternek, inkább minden tettével cserben hagyta azokat, akik tőle várták a segítséget

– mondta el a véleményét a DK-s politikus.

Mint arról beszámoltunk, a közelmúltban Karácsony Gergely főpolgármester is arról beszélt egy videóban, hogy Vitézy Dávid programja csupán ígéret, erről itt írtunk bővebben.

Frissítés 14.10-kor:

Később az LMP közleményben reagált Nemes Gábor kijelentéseire. Leszögezték, hogy Karácsony Gergely pártja, a DK, olyan állításokkal kritizálta Vitézy Dávidot a mai nap, amelyek ugyanúgy igazak Karácsony Gergelyre is.

Az első ajtós felszállást kiterjesztette Karácsony Gergely a budapesti járatokon, és ugyanannyi buszjáratot szervezett ki a mostani városvezetés, mint amennyit kritizálnak Vitézy Dávid esetében. 

Végezetül hozzátették: érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre.