18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Brutális vétségek miatt emeltek vádat egy volt rendvédelmi dolgozó ellen

2024.04.30. 13:49
Vádat emeltek egy szexuális erőszakot elkövető volt rendvédelmi dolgozó és élettársa ellen – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden. A férfi a saját és az élettársa kiskorú lányát abuzálta éveken át.

A rendelkezésre álló adatok szerint a negyvenes éveiben járó férfi a saját és az élettársa kiskorú lányát is éveken keresztül abuzálta, mely cselekményekben időnként az élettársa is részt vett – olvasható az ügyészség oldalán. A vádirat szerint a férfi testi erejét kihasználva, egyúttal

a kiskorú sértettek ellenállását – veréssel vagy akár megöléssel történő fenyegetéssel – megtörve mindkét gyermeket nagyjából tízéves kora óta bántalmazta szexuálisan.

Az abúzus és a bántalmazás addig tartott, amíg a gyerekek nagykorúvá váltak és elköltöztek otthonról. A férfi élettársa tudott a történtekről, azonban nem vetett véget az erőszaknak, hanem később, néhány alkalommal ő is részt vett a gyermekek szexuális cselekmények elvégzésére, valamint azok tűrésére kényszerítésében.

Élettársát is rendszeresen verte

A gyermekek bántalmazásán túlmenően a férfi az élettársát is rendszeresen verte, aki több csonttöréssel járó sérülést is elszenvedett az évekig tartó erőszak következtében.

A férfi az eljárás kezdete óta letartóztatásban van, élettársa 4 hónap letartóztatást követően, jelenleg is bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll. A nő a nyomozás alatt részben beismerő vallomást tett, míg a férfi tagadta a bűncselekmények elkövetését. A rendvédelmi dolgozó jogviszonya a nyomozás kezdeti szakaszában megszűnt.

A nyomozó ügyészség vádiratában beismerés esetén – mértékes indítványként – a férfira 22 év, a nőre 12 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá azt, hogy a bíróság mindkettőjüket végleges hatállyal tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy tevékenység végzésétől, amelynek keretében kiskorúakkal kerülnének kapcsolatba.

Van segítség

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.