2024. június 19. 15:00
Horvátország 2
Albánia 2
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 19. 18:00
Németország 2
Magyarország 0
StuttgartArena II. forduló
2024. június 19. 21:00 ÉLŐ
Skócia 1
Svájc 0

Reagált Sulyok Tamás köztársasági elnök Dobrev Klára vádjaira

2024.05.22. 16:11 Módosítva: 2024.05.22. 16:18
A Sándor-palota szerda délután egy közleményben reagált arra, hogy Dobrev Klára köztörvényes bűnözőnek nevezte Sulyok Tamás köztársasági elnököt. Az államfői hivatal jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Mint előzőleg megírtuk, Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője azt állította: hogy dokumentumokkal tudja bizonyítani, hogy „Sulyok Tamás köztársasági elnök köztörvényes bűnöző”.

Erre reagálva adott ki közleményt most a Sándor-palota. „Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök több mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását. Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el.

Dr. Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója. Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre

– írták.

„Az államfő állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében Az államfő a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja” – fogalmaztak a közleményben. Végül azt is hozzátették: 

A rágalmazóval szemben a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket.

Dobrev Klára korábban lemondásra szólította fel Sulyok Tamást az ügy miatt. A DK-s politkus azt is bejelentette, hogy csütörtök délelőtt átadja az ügyészségnek a dokumentumokat, majd átadja azokat a sajtó képviselőinek is.

Az államfő egyébiránt nemrég azzal is bekerült a hírekbe, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő alkotmányjogásznál, Karsai Dánielnél tett látogatást.