2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Halálfélelme volt a verőcei tragédia túlélőjének a motorcsónakban

2024.05.30. 06:30
Egy Magyarországon élő olasz férfi a verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője, aki a motorcsónakban utazott. A férfinak halálfélelme volt, azt mondta, egy darabig élvezték, hogy cikáznak a vízen, de később többen is félni kezdtek, ám hiába kérték a motorcsónak vezetőjét, hogy lassítson.

Szörnyű tragédia rázta meg Magyarországot május 18-án, szombat éjjel, amikor egy szállodahajó ütközött egy motorcsónakkal Verőcénél. A balesetben heten haltak meg, az utolsó áldozat holttestét hétfőn találták meg.

A tragédiának egyetlen túlélője van, aki a motorcsónakban utazott, egy Magyarországon élő olasz férfi, aki nem sokkal a balesetet megelőzően ismerte meg a motorcsónak utasait, akik felajánlották neki, hogy elviszik Nagymarosról Vácra. Az RTL információi szerint a férfi a motorcsónak hátsó részében állt a baleset pillanatában, kulcscsont- és arccsontsérülést szenvedett, de sérülten is ki tudott úszni a partra.

A kórházból már kiengedték, a rendőrök pedig azóta kihallgatták, akiknek a csatorna szerint azt mondta a férfi, hogy

egy darabig élvezték, hogy cikáznak a vízen, de később többen is félni kezdtek, ám hiába kérték a motorcsónak vezetőjét, hogy lassítson.

A férfinak is halálfélelme volt.

Mindkét vezetőnek van felelőssége a verőcei hajóbalesetben

A szállodahajó 64 éves kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják, négy hónapig nem hagyhatja el Budapestet.

„Mindkét vezető felelőssége, hogy a szabályokat betartva, lehetőleg a másikat segítve közlekedjen. Az utasaiért, azoknak biztonságáért ő felel, ahogy azért a mentőmellények felvételéért, vagy esetleg adott esetben, azért, hogy a mentőeszközöket alkalmazzák, ha a környezeti hatások olyanok, például éjszaka” – mondta Csobay Balázs, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság parancsnokhelyettese a csatornának, amely úgy tudja, a motorcsónak áldozatain nem találtak mentőmellényt.