2024. június 26. 18:00
Szlovákia 1
Románia 1
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna 0
Belgium 0
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Gyurcsány Ferenc: Mindent meg fognak tenni, hogy elvegyék Karácsonytól a főpolgármesterséget

2024.06.13. 13:47
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke csütörtökön fejtette ki véleményét a Facebookon a főpolgármesteri választáson leadott érvénytelen szavazatok újraszámolásával kapcsolatban.

„Mindent meg fognak tenni azért, hogy elvegyék Karácsonytól a főpolgármesterséget. Mindent.” – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc legutóbbi Facebook-bejegyzésében.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint ugyanis egy kész forgatókönyvet látunk. Mint megjegyezte, „a Fidesszel megértő, konstruktív ellenzéki szerepet játszó” LMP jelölte Vitézy Dávidot, a Fidesz egykori államtitkárát Karácsony Gergely ellenében.

Gyurcsány Ferenc ezután sorba szedte a választás előtti eseményeket:

  • Szentkirályi Alexandra, a kormánypártok jelöltje a választás előtt két nappal visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől, majd ő is, valamint a Fidesz is Vitézy Dávid támogatására szólította fel híveit.
  • Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke bejelentette, hogy egyik jelöltet se támogatja, és érvénytelen szavazat leadását ajánlotta támogatóinak.
  • A választásokat elveszítő Vitézy Dávid az érvénytelen szavazatok újraszámolását követelte.
  • Ezután a kormány delegáltjai elrendelték a Nemzeti Választási Bizottságban az újraszámolást.

A Demokratikus Koalíció elnöke kiemelte, hogy a lehetséges fellebbviteli fórumok mindegyike, tehát a Kúria és az Alkotmánybíróság a Fidesz befolyása alatt működik.

Kell még valamit mondanom, Gergő?

Ui.: Azért álljon itt a valóság is, csináljon bármit a Fidesz: a választást Karácsony Gergely nyerte, ő a nép akarata szerint a budapestiek főpolgármestere. Minden támogatásunk és szolidaritásunk az övé

– zárta bejegyzését Gyurcsány Ferenc.