2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

A TEK segítségével fogtak el egy Németországban körözött férfit Siklóson

2024.06.17. 10:31
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közlése szerint a Terrorelhárítási Központ munkatársai is részt vettek abban az akcióban, amelynek keretében Siklóson elfogtak egy 39 éves, Németországban körözött férfit. A kiadatásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Elfogtak egy 39 éves, Németországban körözött férfit Siklóson, aki emberrablás, túszejtés, valamint fegyveres rablás és más súlyos bűncselekmények vádjával került fel a körözöttek listájára – közölte a rendőrség.

A KR NNI közleménye szerint az ügy kiemelt súlyosságára, valamint a gyanúsított veszélyességére való tekintettel a rendelkezésükre álló valamennyi erőt, eszközt és módszert bevetették annak érdekében, hogy a minden bizonnyal régebb óta Magyarországon tartózkodó férfit minél hamarabb felkutassák.

A nemzetközi összefogásnak köszönhetően a magyar fejvadászok egy hét alatt a Baranya vármegyei Siklóson meg is találták a körözött tartózkodási helyét, az elfogását június 10-én a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége hajtotta végre, mivel az is felmerült, hogy fegyvere lehet.

A német férfit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, kiadatásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Egy másik körözött személyen is rajtaütöttek nemrég

Korábban már beszámoltunk arról, hogy nemrég egy tanyán rejtőzködő körözött elítéltet fogtak el a rendőrök Békés vármegyében.

A békéscsabai nyomozók olyan információhoz jutottak, hogy a férfi Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből Békésbe költözhetett, és a lakóhelyétől 75 kilométerre, egy Békés városhoz tartozó tanyán bujkál.

A vármegyei rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei körbevették a területet, és meg is találták, majd elfogták az elítéltet, aki most már rács mögött van.