2024. június 30. 18:00
Anglia
Szlovákia
Arena AufSchalke Nyolcaddöntő
2024. június 30. 21:00
Spanyolország
Georgia

Magyar Péter dulakodásba keveredett hajnalban egy szórakozóhelyen, garázdaság gyanúja miatt nyomoznak

2024.06.21. 14:41 Módosítva: 2024.06.21. 15:00
Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és de facto vezetője péntek hajnalban dulakodásba keveredett egy szórakozóhelyen. A rendőrség eljárást indított, és az Indexnek két szemtanú is elmondta, hogy mi történt. Kerestük a rendőrséget és a Tisza Pártot is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket. Magyar Péter a Facebookon reagált a történtekre, a BRFK sajtóosztálya pedig azt írta, garázdaság gyanúja miatt nyomoznak.

Magyar Péter – aki egyébként korábban maga is beszélt arról, hogy szívesen jár szórakozóhelyekre bulizni – péntek hajnalban egy népszerű belvárosi szórakozóhelyen mulatott. Ez a buli azonban nem ért jó véget, szemtanúk szerint ugyanis a Tisza Párt alelnöke egy elég komoly balhéba keveredett. 

Az Indexnek az egyik szemtanú elmondta, hogy a közelben volt akkor is, amikor a dulakodás elkezdődött. Elmondása szerint a dolog azzal kezdődött, hogy Magyar Péter a tánctér szélén összeszólalkozott egy másik férfival.

Azt nem hallotta, hogy miket mondtak egymásnak, de a másik férfi ráfogott Magyar Péter nyakára, majd dulakodni kezdtek. Utána jöttek a biztonságiak, és szétválasztották őket.

Elmondása szerint Magyar Péter indulatosan beszélt, káromkodott velük, „legalábbis ezt olvastam le a szájáról”. Ezután a biztonsági őrök arra a konklúzióra jutottak, hogy Magyar Péter kezdte a veszekedést a másik férfi inzultálásával, és felszólították, hogy távozzon. Ő viszont nem akart menni, így végül a nyakánál fogva vezették ki a szórakozóhelyről. (Az esetről beszámoló Ripost azt írta, hogy Magyar Péter megjegyzést tett az egyik táncoló hölgyre, és annak barátjával keveredett összetűzésbe.)

Az esetről több videó is készült, ezekből szemezgettünk:

Magyar Péter dulakodásba keveredett egy szórakozóhelyen, biztonsági őrök vezették ki

A lapunknak nyilatkozó másik szemtanú is hasonló módon, bár kicsit más szemszögből számolt be a történtekről. Ő azt mondta, hogy társaságával hajnali 2 óra körül értek a szórakozóhelyre, akkor Magyar Péter már ott volt. 

Azt nem látta, hogy a dulakodás miként kezdődött, csak akkor figyelt fel a történtekre, amikor két biztonsági őr kikísérte Magyar Pétert a szórakozóhelyről hajnali négy körül. Ezzel viszont – elmondása szerint – a történet nem ért véget, ugyanis Magyar Péter a szórakozóhely előtt is balhézott.

Azt kiabálta, hogy „Ez fenn lesz a neten”, majd a biztonságiakkal is dulakodásba keveredett.

A Tisza Párt alelnöke a viselkedése alapján erősen ittas lehetett – tette hozzá. Információink szerint a dulakodás oka az volt, hogy Magyar Péter elvette és eldobta az egyik őt videózó vendég telefonját. Emiatt a férfi feljelentést tett.

A Media1 azt írja, Magyar Péter is posztolt a Facebookon az incidensről, de a bejegyzése hamar elérhetetlenné vált. A lap egyik olvasója azonban még annak eltávolítása előtt megörökítette annak tartalmát, amely így szólt: „Jót buliztunk volna, de Tóniék nem szerették volna hagyni, hogy a fiatalok jól érezzék magukat. Hajrá Steve Klorrár, hajrá Megafon...”

Magyar Péter szerint csapdába csalták

A Tisza Párt alelnöke fél kettő körül egy hosszú posztot tett közzé a történtekkel kapcsolatban, amelyben azt írja, hogy csütörtök este „több tucat fiatal társaságában jó hangulatú buliban táncoltunk a belvárosban, amíg egy fideszes, fizetett provokátor tönkre nem tette az esténket”.

Ez a férfi már a korábbi estéken is követett minket. Egy célja volt, hogy csapdába csaljon. Külön hangsúlyozta, hogy ő lesz az, aki engem tönkre fog tenni. Nem tudom, mi az oka annak, hogy Magyarországon irritál valakiket, hogy több tucat fiatallal együtt táncolunk és szelfizünk. A fiatalok a pultnál sorban rendelték az italokat, engem is meghívtak néhányra. Aztán váratlan dolog történt

– írta bejegyzésében.

Magyar Péter úgy folytatta, hogy a provokátor először a pult mellett állt, onnan kamerázott. „Aztán közelebb jött, a fiatalok arcába kamerázott, vállalhatatlan trágárságokat kiabált felém, mindent elkövetett, hogy balhé legyen. Sajnos sikerrel járt” – tette hozzá.

„Hiába kértük, hogy hagyja abba, és a telefonjából törölje azokat a felvételeket, amiknek az elkészítéséhez sok fiatal nem járult hozzá, vagy legalább hagyja abba a filmezést. Miután a családomat és a gyerekeimet is a szájára vette, kikaptam a kezéből a telefont, aminek fizikai fenyegetés lett a következménye. Lökdösni kezdett, fizikailag fenyegetett engem és a velem szórakozókat” – fogalmazott.

Magyar Péter azt írta, ezután a férfi több mint 30 percig követte őt az utcán, és elmondása szerint „fiatal egyetemisták segítettek megakadályozni, hogy nagyobb baj történjen”.

Amit a kormánypropaganda állít az esetről, abból egy szó sem igaz, sem zaklatás, sem hasonlók nem történtek. Az egész esetről rendelkezésünkre állnak a videófelvételek. Minden olyan sajtóorgánummal szemben eljárást indítunk, amelyek a tényeket szándékosan elferdítik

– magyarázta.

Hozzátette, hogy az elmúlt hónapokban „nemcsak a barátaimmal, a szeretteimmel, a volt feleségemmel, de a gyerekeimmel való kapcsolatomat is igyekezett tönkretenni a propaganda és a provokátorok hada”. 

„Lelkileg borzasztó megterhelő heteken vagyok túl. Ember vagyok, hibáztam. Mindenkitől elnézést kérek, akit a történtekkel megbántottam” – zárta bejegyzését Magyar Péter.

Az esettel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a Tisza Pártnak és a BRFK-nak is, utóbbiak az alábbit válaszolták:

„A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2024. június 21-én 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés kapcsán garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást. A szükséges eljárási cselekmények folyamatban vannak, bővebb tájékoztatást a későbbiekben tudunk adni.”