Facebook-tiltást kapott a Magyar Péterrel fotózkodó egyik MCC-s diák

2024.07.01. 11:06
Kiakadtak a Mathias Corvinus Collegium tanulói Magyar Péter előző heti Facebook-bejegyzésén. A Tisza Párt alelnöke saját politikai véleményével, engedély nélkül osztott meg egy fotót a fiatalokról. A képen szereplő egyik MCC-s diák a bejegyzés alatt kritizálta a politikust, végül a közösségi oldalát is felfüggesztették.

Mint írtuk, a Tisza Párt alelnöke június 17-én a közösségi oldalán osztott meg egy fotót, amelyen a Mathias Corvinus Collegium diákjaival látható a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. Magyar Péter a bejegyzéséhez az írta, hogy „az MCC-s diákok szerint is árad a Tisza”. A csoportkép alatt igazi kommentháború alakult ki, amelyhez még Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is hozzászólt. 

Magyar Péter fotója miatt az MCC-s diákok tőrbe csalva érezhették magukat – írja a Mandiner. Az egyik képen szereplő fiatal a Tisza Párt alelnökének bejegyzése alatt jelezte, hogy a leírtak nem felelnek meg a valóságnak. A diák szerint az MCC-ben nincs politikai állásfoglalás, emellett Magyar Péter az engedélyük nélkül osztotta meg a képet. Úgy látja, hogy Magyar Péter bebizonyította, hogy bárkit képes felhasználni politikai céljai érdekében.

A Tisza Párt követői tömegesen kezdték el jelenteni az MCC-s diák Facebook-oldalát, végül néhány napra a profilját is FELFÜGGESZTETTÉK.

A lap kérdésére a fiatal elmondta, hogy a közösségi irányelvek megsértése miatt korlátozták az oldalát, majd néhány nap elteltével ismét elérhető lett a fiókja. Az MCC-s diák biztos benne, hogy a korlátozást a Magyar Péter oldalán közzétett hozzászólása miatt kapta, mivel május eleje óta nem írt más véleményt a közösségi oldalra. A Tisza alelnöke által posztolt képen szereplő diákok egy brüsszeli nyári egyetemre indultak, így futottak össze a reptéren a szintén Brüsszelbe tartó Magyar Péterrel.

Korábban Ceglédi Zoltán politikai elemzőt is korlátozta a közösségi oldal, miután Magyar Péterrel kapcsolatban tett közzé egy kritikus hangvételű bejegyzést. A Tisza Párt egyik EP-képviselőjének ráadásul közvetlen összeköttetése is van a közösségi oldallal. Dávid Dóra 2020 szeptembere óta dolgozik a Facebookot üzemeltető Meta  jogtanácsosaként.