Új traffipaxok jönnek a fővárosban, ezeken a helyeken mérik majd a sebességet

2024.07.04. 16:31
Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi médiában írt arról, hogy 26 új sebességmérő kamerát telepítettek, és hamarosan éles üzemben bírságolja a rendőrség a szabályszegő gépjárművek üzemben tartóit.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Facebook-bejegyzésben reagált az Árpád-hídon történt szerda esti balesetre.

A város vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a tavalyi évben a Váci úton és a Duna Pláza mellett „a korábban eltérő műszaki megoldással kihelyezett, majd megrongált sebességmérő kamerák kiváltása történt meg”. Hozzátette, az új eszközök azóta is élesben üzemelnek.

26 darab olyan modernebb sebességmérő kamera telepítésére került sor, amelyek összesen 46 sáv forgalmát képesek figyelni.

– írta Karácsony Gergely, hozzátéve azt, hogy a rendőrséggel való folyamatos egyeztetést követően választották ki a telepítés helyszíneit.

„A sikeres tesztüzemet és a fixen telepített sebességmérő kamerákat jelző közúti jelzőtáblák kiszerelését követően a következő hetekben kerül sor arra, hogy immár éles üzemben bírságolja is a rendőrség a szabályszegő gépjárművek üzemben tartóit” – jegyezte meg.

A városvezető a bejegyzését úgy zárta, hogy a sebességmérő kamerák a közlekedésbiztonság szempontjából fontosak, azonban „sajnálatos módon a tegnapi, az Árpád hídon bekövetkezett tragédiát a forgalommal szemben közlekedő gépjármű vezetője okozta. Az ilyen rendkívüli esetekben a sebességmérő kamerák sem nyújtanak védelmet”.

26 új kamerát telepítettek

A helyszíneket illetően a Főváros közzétett egy képet is az Énbudapestem oldalán.

Az ügy előzménye, hogy pár nappal ezelőtt az RTL még arról számolt be: mindössze egy helyen telepítettek új sebességmérőt a tavalyi Árpád hídi baleset óta.