Újabb halálos kerékpáros-gázolás történt, ezúttal Hernádon

2024.07.20. 20:24

Kerékpárost gázolt el egy autó július 20-án, szombaton Hernádon – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. Szabóné Berki Bianka tájékoztatása szerint délután egy hatvanéves hernádi nő gépkocsijával elütött egy vele azonos irányban, az út jobb szélén közlekedő kerékpárost, aki a helyszínen meghalt.

Július 9-én Ócsán vesztette életét egy kerékpáros, akit egy személyautó ütött el az Üllői utcában – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI megkeresésére. Váraljai Anita tájékoztatása szerint a kerékpáros a gépkocsi utasterébe esett, és bár a férfit még a tűzoltók kiérkezése előtt kiszabadították, a helyszínen meghalt.

Alig több mint egy éve történt, hogy 2023. július 1-jén hajnalban egy autós a szalagkorlátot is áttörve halálra gázolt egy szabályosan közlekedő kerékpárost az Árpád hídon. A balesetet egy nagy értékű Mercedes és egy BMW okozta, amelyek egymással versenyeztek, 150 kilométer per órás sebességgel. A biciklis a kórházban belehalt sérüléseibe. 

Akkor Karácsony Gergely főpolgármester felfoghatatlannak nevezte a tragédiát, valamint egy Facebook-bejegyzésben fejtette ki, hogy szerinte a gázolás rendszerszintű probléma tünete, és lépéseket kell tenni ellene. „A főváros 48 sebességmérő kihelyezését készítette elő. Remélem, hamarosan működésbe is tudjuk hozni őket” – írta akkor posztjában.

Mint ahogy azt az Index megírta, az ígéret nem vált valóra. A főpolgármester által egy éve előrebocsátott több mint negyven traffipax helyett egy sebességmérő működik Budapesten az Árpád hídon történt tragédia évfordulója után. Kiderült, hogy kevesebb is lesz a tervezettnél, ugyanis most Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes azt közölte, hogy a kamerák 45 sávot fognak figyelni a városban, és nem 45 kameráról van szó, hanem mindössze két tucatról.

A rendőrség viszont nem tétlenkedik, azt ígérik, hogy az Árpád hídon nincs menekvés a szabálytalankodóknak. Nem kirívóan több a gyorshajtás az Árpád hídon, mint a többi fővárosi útszakaszon, de mostantól kiemelten figyelik ezt a környéket az egyenruhások. Az erről szóló cikkünk ide kattintva olvasható.