Együtt temetik el az Árpád hídi karambolban meghalt fiatal jegyespárt

2024.07.21. 07:53
A pár héttel ezelőtt három ember halálát okozó Árpád hídi baleset után a vétlen áldozatok temetését a pár családjai közösen szervezik. Elmondták, hogy együtt búcsúztatják és együtt is temetik el a fiatalokat, hogy haláluk után is együtt lehessenek. Kéréssel fordultak a temetésre ellátogatókhoz is.

Ahogy arról beszámoltunk, július 3-án este az Árpád hídon egy ámokfutó a rossz oldalon hajtott fel a hídra egy lopott taxival, majd több autónak is nekiment, amelynek a vége három halálos áldozat lett – az ámokfutót is beleértve. A másik két áldozat egy szabályosan autózó fiatal pár volt, akik éppen az esküvői meghívóikat kézbesítették a rokonoknak és barátoknak a nem sokkal későbbre tervezett ceremóniához. Az esküvőt elvileg pár nappal a baleset utánra tervezték, de a két családnak most nem lagzit, hanem temetést kell szerveznie. 

Bors információi szerint a jegyespár – a Fidelitasból és Rákóczi Szövetségből is ismerhető – Mónika és Ervin temetését a családok szervezik.

Ervin egyik közeli rokona egy posztban arról írt, hogy köszönik a támogatást, amit az emberektől kaptak, „haláluk nagy veszteség családjaik, szakmájuk, közösségeik számára egyaránt”. Mónika mesemondóként és a belügyminisztériumi titkárság referenseként, Ervin pedig végrehajtó-helyettesként dolgozott. 

KIDERÜLT, HOGY A PÁRT EGYÜTT BÚCSÚZTATJÁK ÉS TEMETIK EL, HOGY A HALÁLUK UTÁN IS EGYÜTT LEHESSENEK.

A családoknak mindössze egyetlen kérésük volt az augusztusi temetésen résztvevők felé: koszorúk és csokrok helyett mindössze egyetlen szál fehér virággal fejezzék ki részvétüket.

Még mindig nincs megoldás

Egy héttel a szomorú eset után ismét gázolás történt az Árpád hídon, ezúttal egy biciklist gázoltak el, alig negyven méterrel az egy évvel korábbi halálos baleset helyszínétől. Az ötven körül férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Bár a főpolgármester azt ígérte, hogy 40 traffipaxot helyeznek el a gyorshajtók megfékezésére, egy évvel a szomorú eset után mindössze egyetlen sebességmérő működik az Árpád hídon.

Egy évvel ezelőtt szintén az  Árpád hídon történt egy tragikus baleset. Egy 26 éves kerékpáros életét vesztette, amikor egy 690 lóerős Mercedes-AMG az Árpád hídon haladt budai irányba, a sofőr elvesztette uralmát az autó felett, majd többször megpördült, és a szalagkorlátot  átszakítva   elgázolta a szabályosan haladó biciklist. Az eset után több irányból is felmerült, hogy a hasonló eseteket szigorúbban kellene kezelni, a gázoló azonban jelenleg is  szabadon mozoghat Budapesten.