Törölte a Facebook a videót, amin a kisfiút felrúgó karateedző látható

2024.07.21. 15:31
Sokkoló felvételt tett közzé a héten a Szolnoki Városüzemeltetési Központ Kft., miután a helyi kalandparkban felrúgott egy 7 éves kisfiút az őt kísérő karateedző. A gyermekbántalmazásról készült videót a Facebook letörölte. A történtek miatt felülvizsgálatot kértek a Metától, mivel szerintük „a csend nem opció, és az áldozatok védelme mindannyiunk kötelessége”.

Óriási felháborodást váltott ki az a videó, amit a Szolnoki Városüzemeltetési Központ Kft. (SZVÜ) tett közzé a héten. Egy kisfiú a levegőben megpördülve a fejére esett, miután az őt kísérő férfi felrúgta a szolnoki kalandparkban. 

Az SZVÜ vasárnap Facebook-bejegyzésben jelezte, hogy a gyermekbántalmazásról készült biztonsági kamerás felvételt letörölte a közösségi oldal.

Felülvizsgálatot kértünk, mert hisszük, hogy a csend nem opció, és az áldozatok védelme mindannyiunk kötelessége

– emelték ki a bejegyzésben.

Hozzátették, hogy habár a feljelentést megtették, úgy gondolják, hogy nem engedhetik meg, hogy az ilyen tettek következmények nélkül maradjanak. 

Rágalmazásért perelne a karateedző

Ahogy az Indexen beszámoltunk róla, egy kisfiú nem akart felmászni a szolnoki kalandpark mászóterére, ezért az őt kísérő férfi – a gyerekekkel érkező egyik felügyelő – felrúgta a gyermeket. A jászberényi edző, akit korábban Novák Katalin kitüntetett, később a közösségi oldalán kért bocsánatot a kisfiútól és a szülőktől is, és azt mondta, mindenben együttműködik az igazságszolgáltatással. A Magyar Karate Szövetség, amelynek a férfi tagja volt, közleményben határolódott el a bántalmazástól. A. Tibort megfosztották danfokozataitól, a mester cím használatától, valamint visszavonták az edzői címét is.

A történteket még Orbán Viktor is elítélte péntek reggeli rádióinterjújában.

Mint kiderült, nem ez az első eset, hogy agresszívan viselkedett, volt barátnője beszámolója alapján őt is bántalmazta. Elmondása szerint a férfi mindenkitől elidegenítette őt, és volt, hogy „ököllel verte telibe a fejét”. Egy volt tanítványa pedig arról számolt be, hogy az edző 17 évvel ezelőtt megerőszakolta. 

A. Tibor tagadja, hogy bántalmazta tanítványait. A nemi erőszakról pedig azt állította, hogy kiskorú tanítványa kezdeményezte a szexet. A férfi szerint a sajtó állítja be erőszakos embernek, és nem tartja méltányosnak, hogy a történtekért halálos fenyegetéseket kapjon. Ügyvédjével hamarosan jogi lépéseket is tesz a „rágalmazók” ellen. A karateedző sajnálja, hogy elvesztette Orbán Viktor miniszterelnök bizalmát. A kalandparkban történtekért vállalja a felelősséget. A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást, ám az edzőt egyelőre nem tudják kihallgatni, mivel jelenleg éppen Spanyolországban nyaral a családjával. 

Az érzelmi bántalmazásról és annak felismeréséről az Indexen is írtunk már, cikkünket ezen a linken találja.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.