Öten ültek az autóban, mégsem segítettek azon, akit elgázoltak a zebrán

2024.08.01. 19:13
A gyalogos-átkelőhelyen ütöttek el egy fiatal lányt Békéscsabán. A sofőr nem állt meg, pedig a kocsiban öten utaztak, és mindannyian látták a történteket. A rendőrök segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást.

Könnyebben megsérült az a fiatal lány, akit egy személyautó ütött el 2024. május 14-én, reggel 7 óra körül Békéscsabán. A lány szabályosan ment át, az autó vezetője mégsem észlelte időben. Az ütközés után a lány a földre esett, ahonnan önerőből felállt, az autós pedig továbbhajtott. Járókelők siettek a fiatal segítségére, akinek vérző sérülései voltak és, nagyon megijedt. A telefonja is összetört, így nem tudta értesíteni a családját a történtekről.

Alig négy órával az eset után a rendőrök már tudták az autó rendszámát, és azt is, hogy a történtek idején ki vezette a kocsit. A 47 éves mezőkovácsházi férfi feleségével és másik három kolléganőjével utazott az autóban, amikor a baleset történt.

Mind az öten látták, hogy elütötték a lányt, és azt is, hogy nehezen tudott felkelni a földről.

Ennek ellenére nem hívtak segítséget hozzá, pedig mindannyiuknál volt mobiltelefon. Mint mondták, abban bíztak, hogy nem történt komolyabb baja a lánynak, és az eset után továbbment. Két órával később – immár gyalog – ismét a baleset helyszínén jártak, és látták a helyszínelő rendőröket, de még ekkor sem jelezték, hogy közük van a történtekhez.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanúja miatt büntetőeljárást indított az autót vezető férfi és négy utasa ellen is. Az ügy vizsgálata a napokban befejeződött, az ügyet vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek – olvasható a police.hu oldalán.