Gázolt a vonat Szolnoknál, egy másik szerelvény fának hajtott Zalabér és Pakod között

2024.08.02. 22:11
A Kecskemétről Szolnokra tartó vonat péntek este elgázolt egy embert Szolnoknál, egy InterCity vihar miatt kidőlt fának hajtott Zala vármegyében. A balesetek által érintett szakaszokon forgalmi korlátozásokra és jelentős késésekre lehet számítani.

A Kecskemétről Szolnokra tartó vonat elgázolt egy embert Szolnoknál – olvasható a MÁVINFORM Facebook-oldalán. A balesetben érintett, Tószegről 20:44-kor továbbindult S220-as vonat a helyszínelés után jelentős késéssel végigközlekedik Szolnok állomásig, a Szolnokról a Nyugatiba 22:45-kor induló S50-es vonathoz csatlakozást és átszállást biztosítanak.

A helyszínelés végéig – késő éjszakáig – szünetel a forgalom Szolnok és Tószeg között. A mai utolsó járatok esetében hosszabb eljutási időre kell számítani.

Vihar miatt kidőlt fának hajtott a Déli pályaudvarról Zalaegerszegre tartó InterCity vonat Zalabér és Pakod között péntek este – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján az MTI szerint.

A kidőlt fa miatt a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók Pókaszepetkről vonaton jutottak el a helyszínre, ahol a mozdony a felsővezetéket és a fát is maga alá gyűrte. A Mávinform tájékoztatása szerint a baleset miatt Zalabér-Batyk és Zalaszentiván között pótlóbuszok közlekednek az esti vonatok helyett. Az átszállások miatt az esti, éjszakai órákban jelentős, 40-80 perc késésekre kell számítani.

Az OKF kitért arra, hogy az elmúlt két-három órában több olyan bejelentés is érkezett a Zala vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére, amelyben viharkárok miatt kértek tűzoltói segítséget. Így Gyűrűsön egy kidőlt fa villanyvezetéket szakított el, Tekernyén, Kisgörbő és Nagygörbő között, Pethőhenyénél, Zalaszentgrót térségében fák dőltek az úttestre, leszakadt ágak jelentettek veszélyt a közlekedőkre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport